Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verzoek om uitstel nalevingsdatum

Nieuwe Amerikaanse biologische regels veroorzaken problemen voor Canadese exporteurs

Een wijziging in de regelgeving van het USDA is bedoeld om de integriteit van biologisch voedsel in Amerika te beschermen. En hoewel de Canadian Organic Trade Association elke poging om die sector te verbeteren toejuicht, zegt de uitvoerend directeur dat het nieuwe programma knelpunten heeft en dat de implementatietijden problemen veroorzaken voor de Canadese biologische sector.

De nieuwe regels van het USDA zijn in mei van start gegaan en moeten in september volledig zijn geïmplementeerd. De nieuwe regels vereisen dat de certificering van het National Organic Program van het USDA wordt gehandhaafd voor alle biologische import. De laatste stap in de commerciële toeleveringsketen, de Amerikaanse retailer, hoeft volgens de nieuwe regels echter niet gecertificeerd te zijn. En volgens Tia Loftsgard, uitvoerend directeur van de Canada Organic Trade Association, blijkt die onregelmatigheid een echt probleem te zijn.

Alle biologische producten die worden geïmporteerd in de VS moeten worden gecertificeerd onder het National Organic Program. Dus, tenzij een Amerikaanse biologische retailer certificering wil aanvragen om Canadese biologische producten te ontvangen, ligt de verantwoordelijkheid bij het Canadese bedrijf om binnen het nieuwe kader te werken.

Loftsgard zegt dat veel bedrijven die hun bedrijf hebben opgebouwd door rechtstreeks naar Amerikaanse winkels te verschepen, nu op een handelsbelemmering stuiten. Om die blokkade te omzeilen, openen sommige Canadese bedrijven volgens Loftsgard een Amerikaans kantoor om hun eigen goederen van over de grens te ontvangen en zo aan de regels te voldoen.

De Canadian Organic Trade Association heeft gevraagd om de volledige nalevingsdatum voor het National Organic Program uit te stellen van september tot mei volgend jaar. Die datum zou dan een volledig jaar, vanaf de datum van kennisgeving, de tijd geven om de noodzakelijke bedrijfsveranderingen door te voeren.

Bron: WesternIowaToday

Publicatiedatum: