Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zespri voorspelt recordoogst voor gangbare en biologische groene kiwi's

Zespri heeft zijn eerste volledige raming voor 2024/25 gepresenteerd: het verwacht een aanzienlijke stijging van de gemiddelde opbrengst per hectare voor al zijn categorieën kiwi's. De groene kiwi's, ook die van biologische teelt, zullen naar verwachting een recordniveau halen. Deze raming, die in lijn is met de in juni gepubliceerde prognose, wijst op een goede start van het seizoen.

Jason Te Brake, algemeen directeur van Zespri, stelt dat de sector hard heeft gewerkt om aan de vraag in het seizoensbegin te kunnen voldoen. Het bedrijf is voorbereid om deze toegenomen hoeveelheden op de markt te brengen. "We zien dat ons fruit het goed doet op de markt ondanks het feit dat er stevige concurrentie is. Dat is bemoedigend", zegt Te Brake. Het bedrijf verwacht dit seizoen ruim 190 miljoen trays te verkopen. Door de gunstige weersomstandigheden hebben telers een hogere opbrengst behaald.

Om de vraag in de belangrijkste markten te behouden en nog te vergroten, heeft Zespri innovatieve marketingstrategieën geïmplementeerd, zoals campagnes met de Kiwi Brothers in de hoofdrol. Daarnaast wijst het bedrijf op het belang van zijn wereldwijde leveringsstrategie (ZGS – Zespri's Global Supply). Het werkt samen met telers in Italië, Frankrijk, Japan, Zuid-Korea en Griekenland om jaarrond een continue aanvoer van kiwi's te garanderen als aanvulling op het Nieuw-Zeeland seizoen.

Nu de 5.000 hectare die is toegewezen voor de teelt van SunGold in het buitenland al is aangeplant en de vraag toeneemt, evalueert Zespri de mogelijkheid om het ZGS-programma uit te breiden. Het bedrijf is besprekingen gestart over de uitbreiding van de huidige limiet van 5.000 hectare, en overweegt om tot 420 hectare per jaar SunGold kiwi's toe te voegen in de komende zes jaar in verschillende landen. Als de gesprekken goed verlopen, zou Zespri een stemming onder telers kunnen voorstellen om de ZGS uit te breiden, waarvoor 75% steun nodig is.

Bron: financialfood.es

Publicatiedatum: