Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
NaturNetz

Composteerbare cellulosenetten voor sierteelt en AGF

Na het winnen van de Innovation Award op expoSE 2023 was de interesse in de natuurvriendelijke cellulosenetten van NaturNetz GmbH enorm. Deze plasticvrije en composteerbare verpakking werd ook gepresenteerd op de IPM tuinbouwbeurs in Essen en ontving daar eveneens veel positieve reacties, aldus bedrijfsleider Sylvia Segeler. Ze benadrukt dat de netten bijzonder geschikt zijn voor het verticaal verpakken van potplanten, wat kan helpen om te besparen op rekfolie en plastic gaas. Dit sluit goed aan bij de verpakkingsverordening, aangezien de verplichting om omverpakkingen terug te nemen dan niet meer geldt. In de AGF-sector richt het bedrijf zich momenteel voornamelijk op boerderijwinkels en kleine klanten, aangezien de productie van gekleurde netten nog beperkt is.

Ondanks de inflatie is het bedrijf, dat in 2023 werd opgericht, erin geslaagd de verkoopprijzen van de netten te verlagen dankzij de geoptimaliseerde productie, aldus Segeler. "Doordat we nu grotere hoeveelheden grondstoffen kunnen inkopen, hebben we betere inkoopprijzen kunnen realiseren. Dit voordeel hebben we doorgegeven aan onze klanten, omdat we ons ervan bewust zijn dat plasticvrije netten nog steeds aanzienlijk duurder zijn dan plastic netten." De uitstekende kwaliteit van de natuurlijke netten zou echter de hogere prijs moeten rechtvaardigen. "We zijn ervan overtuigd dat een betere kwaliteit net zo belangrijk is voor onze klanten als voor ons. We willen ons tenslotte richten op de handel en niet op klachten."


Sylvia Segeler en Dietmar Baumeister staan samen aan het roer van NaturNetz en presenteerden het verpakkingsconcept op expoSE 2023 en andere beurzen.

Potentieel voor gebruik met kerstbomen en AGF
Het verpakken van kerstbomen blijft een veelvoorkomende toepassing. Dit is een klassieke seizoensgebonden business die zich richt op de late zomer en herfst. Segeler. "We vinden het echter zonde dat uitgerekend biologische kerstbomen in plastic netten terechtkomen. Dan hoef je niet jarenlang moeite te doen om een biologische kerstboom te vinden. Tegelijkertijd zijn er ook toekomstgerichte benaderingen in de goede richting: in juni van dit jaar konden we deelnemen aan een evenement dat werd georganiseerd door het initiatief van biologische kerstboomkwekers in Engelskirchen, die een nichemarkt bedienen en hun concept volgen tot op het verkooppunt aan klanten."

Het team van Naturnetz ziet ook verdere toepassingsmogelijkheden in de AGF-sector. "Natuurlijk is er geen limiet aan het kleurenspectrum, hoewel de vraag vooral gericht is op de standaard kleuren. De verpakkingsformaten zijn daarentegen moeilijk, omdat composteerbare netten hun grenzen bereiken bij zware gewichten. Het zou mogelijk zijn om zeer smalle mazen te gebruiken, maar dit zou ten koste gaan van de transparantie en de herkenbaarheid van het product dat op de markt wordt gebracht." Momenteel worden maximumgewichten tot 2,5 - 3 kg gebruikt, die vooral populair zijn voor appelen en aardappelen.

Beursaanwezigheid op expoSE en IPM
"In het algemeen zijn alle sectoren die nu nog plastic netten gebruiken voor verpakkingen potentiƫle toepassingsgebieden voor onze natuurlijke netten," vervolgt Segeler. Hier is het belangrijk om gerichte, goed doordachte marketingmaatregelen te nemen en het duurzame verpakkingsconcept op de juiste platforms te presenteren. "Voorlopig richten we ons op telefonische verkoop om onze kleine productie veilig te stellen. De komende maanden zullen we echter ook weer aanwezig zijn op de gevestigde beurzen expoSE en IPM, die allebei succesvol voor ons zijn geweest", besluit Segeler.

Verdere informatie:
Sylvia Segeler
NaturNetz GmbH
Zum Hagenbach 9
48366 Laer, Duitsland
Tel.: +49 2554 9150 50
[email protected]
www.naturnetz.bio

Publicatiedatum: