Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jordi Wesselink, Bio Tulips: "Blij met de vele enthousiaste reacties"

Veldboeketten als nieuwe tak van sport

Tholen - Bio Tulips stond tot nu toe bekend om de tulpen, maar sinds deze zomer biedt het bedrijf in Toldijk ook duurzaam geteelde veldboeketten onder de naam Bioflowers aan.

"Drie jaar geleden zijn we met biologische tulpen begonnen en hier is aardig wat publiek voor. We hadden nog 1,5 landbouwgrond over. Dit is nu in omschakeling en hier telen we zomerbloemen op. We werken met plukabonnementen. Mensen betalen vooraf een bedrag voor het hele jaar, dan kunnen ze wekelijks komen plukken. We zijn heel blij met de vele enthousiaste reacties van de plukabonnees. We proberen op deze manier zoveel mogelijk lokaal af te zetten", vertelt Jordi Wesselink namens Bio Tulips.

Daarnaast stellen ze zelf boeketten samen, die verkocht worden in de eigen winkel in de schuur aan de Hardsteestraat 1 in Toldijk. Verder gaat een deel van de zomerbloemen naar de handel. Jordi: "We leveren vooral aan lokale biologische winkels. En een aantal bloemisten nemen verschillende soorten bloemen van ons af. Zij tonen steeds meer interesse in lokaal geteelde duurzame bloemen. Dit begint echt te leven." Volgend jaar, in het derde oogstjaar, mogen Jordi en Sandra de bloemen ook officieel biologisch noemen en als zodanig verkopen.

Hij erkent dat er voor volgend jaar nog wat verbeterpunten zijn. "We moeten vooral nog leren om goed in etappes in te zaaien, zodat we een constant aanbod hebben. Van sommige soorten hadden we hier en daar wat te veel bijvoorbeeld. Zo is het zeker een heel leerzaam jaar. Er staan op dit moment bijvoorbeeld veel zinnia's, dahlia's, duizendschoon, dille en amaranthus. Als je nu een boeket komt plukken, kan je zo vijftien tot twintig verschillende soorten vinden."

Voor meer informatie:
Jordi en Sandra Wesselink
Bio Tulips & Bioflowers
Hardsteestraat 1
7227 NL Toldijk
06 51968741
[email protected]
www.biotulips.nl/bioflowers