Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuw Voer met Rene Groenen (De Beersche Hoeve)

De wereld van de zaadveredeling en zaadteelt in beeld

In deze editie van Nieuw Voer duikt Alexander Prinsen met Rene Groenen in de wereld van de zaadveredeling en zaadteelt. Alexander en Rene praten over de noodzaak waarom wij, als burger, meer bewust worden van hoe ons plantaardig voedsel opgekweekt (dat wil zeggen gegroeid) wordt. Het verkrijgen van plantenzaad uit bloemen is niet meer vanzelfsprekend door de manier waarop wij als mens deze hebben veredeld. En dat vraagt tegenwoordig om specifieke kennis van de betreffende planten om ze toch uit te dagen zaden te produceren.

Door een toevallige samenloop van omstandigheden is Rene als tuinder en ondernemer in de zaadveredeling terechtgekomen door een vraag uit Duitsland of Rene in staat was om zaden te verzamelen uit radijzen. En dat smaakte naar meer en nadat Rene een stuk grond gevonden had, heeft hij zich sindsdien gespecialiseerd. De Beersche Hoeve BV (het voormalig Groene hof bedrijf van Rene) is inmiddels 100% dochter van Odin en teelt de groente zaden voor de gewassen voor Odin.

Bron: Nieuw Voer

Publicatiedatum: