Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Biofrais geeft voorkeur aan korte en Franse keten"

Verse, biologische producten van dicht bij huis, dat is de belofte die Biofrais maakte toen het in 2008 zijn eerste winkel opende in het Franse Saint-Julien-en-Genevois. Het was een groots project dat werd opgezet en uitgevoerd door de familie Grandchamp, groentetelers in de Haute-Savoie in de jaren 1980. "Ze hadden tot doel een 100% biologisch alternatief te bieden voor conventionele consumptie, met meer dan 8.000 biologische productreferenties, allemaal van een korte en Franse keten", zegt Jessica Cornely, hoofd groenten en fruit bij Biofrais.


Foto: Biofrais

Op dit moment zijn er vijf supermarkten in Haute-Savoie en Ain. In maart van dit jaar werd een winkel geopend in Ville-la-Grand. "In onze winkels liggen kruidenierswaren/non-food en verse producten, met veel ruimte voor de groente- en fruitafdeling. Deze zomer verkopen we abrikozen, perziken en nectarines, meloenen en watermeloenen, courgettes, aubergines, tomaten, sla en radijs, om maar een paar producten te noemen. Een groot deel van de groenten en het fruit die we aanbieden zijn van Franse origine. De meeste van onze producten komen rechtstreeks van de telers om versheid en kwaliteit te garanderen."


Foto: Biofrais

Focussen op verse producten, voortbouwen op een sterke regionale basis, concurrerende prijzen aanbieden met veel aandacht voor de relatie met de partner-telers, maar ook het dienstenaanbod ontwikkelen, zoals een aanbod van vers gesneden producten en de aanwezigheid van een natuurgeneeskundige in de winkels: dit maakt allemaal onderdeel uit van de strategie om te blijven groeien.

Voor meer informatie:
Biofrais
[email protected]
biofrais.com

Publicatiedatum: