Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veel handelsbedrijven in mkb-sector willen digitaliseren

Ruim driekwart van de Nederlandse handelsbedrijven in de mkb-sector geeft dit jaar voorrang aan digitaliseringsprojecten. Een groot deel hiervan wil AI implementeren of de mogelijkheden van AI onderzoeken. Dat blijkt uit de MKB Barometer van Exact.

De softwareleverancier ondervroeg voor zijn onderzoek 865 mkb-ondernemers uit de handelssector in Nederland. Dat gebeurde in het eerste kwartaal van 2024. Uit het onderzoek rolde onder andere de conclusie dat ruim een kwart (26 procent) van de ondervraagde ondernemers momenteel al AI (artificiële intelligentie) toepast in de bedrijfsprocessen of daarmee bezig mee is. Nog eens 37 procent onderzoekt momenteel de mogelijkheden hiervoor.

Efficiënter werken en kostenbesparing
Uit het onderzoek blijkt verder dat 42 procent van de ondervraagden vindt dat digitalisering helpt om bedrijfsprocessen efficiënter te maken. Volgens hen leveren digitaliseringsprojecten een flinke bijdrage aan efficiëntere bedrijfsprocessen en kostenbesparing.

Data realtime beschikbaar
Evofenedex wijst al jaren op het belang van digitalisering voor mkb-bedrijven, waarvan waarvan vele nog gebruikmaken van inefficiënte Excel-bestanden in plaats van softwaresystemen. Als data in een bedrijf en in de keten realtime beschikbaar zijn en aan elkaar gekoppeld worden, levert dat op allerlei vlakken vele voordelen op. Maar de praktijk is vaak weerbarstiger dan de theorie. Ondernemers vinden het bijvoorbeeld lastig om daadwerkelijk die eerste 'digitale' stappen te zetten. Bedrijven kunnen hulp van evofenedex krijgen als ze willen gaan digitaliseren.

Bron: evofenedex

Publicatiedatum: