Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oekraïense biologische voedingexport met een derde gestegen

Oekraïense producenten van biologische voeding hebben de export in de eerste helft van 2024 met 32,3% op jaarbasis verhoogd naar 75.340 miljoen ton, aldus Organic Standard LLC, het eerste geaccrediteerde certificeringsorgaan voor biologische productie in het land.

"In de eerste helft van dit jaar hebben onze klanten de lat voor de export van biologische producten vergeleken met voorgaande jaren hoger gelegd. Deze cijfers zijn niet zomaar statistieken. Ze weerspiegelen de stabiele groei van Oekraïense biologische producten op internationale markten", meldde Organic Standard.

Een overzicht van de afgelopen jaren:

  • 2024: 75.340.443 ton
  • 2023: 56.954.391 ton
  • 2022: 47.863.185 ton
  • 2021: 32.353.925 ton

Dit resultaat is te danken aan de hoge kwaliteit van de producten, bevestigd door certificering volgens internationale normen, evenals de groeiende vraag naar biologische voedingsmiddelen, aldus Organic Standard. Het certificeringsorgaan in Oekraïne werd in 2007 opgericht als onderdeel van een gezamenlijk Oekraïens-Zwitsers project voor biologische certificering en ontwikkeling van de Oekraïense biologische markt.

Bron: Interfax

Publicatiedatum: