Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Open Dag Natuurinclusieve Landbouw op Hillekens Hoeve: 31 augustus

Op zaterdag 31 augustus organiseert Hillekens Hoeve in Etten-Leur als Inspiratiebedrijf Natuurinclusieve Landbouw een open dag voor boeren, ondernemers en andere geïnteresseerden in natuurinclusieve landbouw. Tijdens deze open dag kun je meer te weten komen over de boerderij en de natuurinclusieve bedrijfsvoering. Er zijn verschillende presentaties en rondleidingen, maar er is ook ruimte om een bezoekje te brengen aan de winkel voor zuivel, vlees en om de producten van Hillekens Hoeve te proeven.

De open dag duurt van 10:00 tot 15:00 uur. Op het programma staat:

  • Een toelichting van de boswachter over de samenwerking tussen Staatsbosbeheer en boeren en zijn ervaringen in de praktijk met natuurinclusief natuurbeheer.
  • René de Regt agriservice en Hillekens Hoeve delen de ervaringen met het het maaien met een messenbalk op eigen percelen en percelen in het natuurgebied. goed voor bodem, gras en biodiversiteit.
  • Verder kan men een rondje door de natuurinclusieve weiden lopen, onder leiding van de imker van Hillekens Hoeve, die sinds dit jaar zijn bijenkasten op de boerderij heef neergezet en honing hiervan slingert. Deze samenwerking versterkt het gezamenlijke verhaal over natuurinclusieve landbouw.
  • Coöperatie De Landschapsboeren doet een poging om ecosysteemdiensten vermarkt te krijgen; wat is de status hiervan, welke kansen liggen er, maar ook wat zijn de struggles in dit traject.
  • Sinds oktober 2021 zijn Annelies en Maartje op Hillekens Hoeve gestart met het maken van zure zuivelproducten. De verkoop op hun eigen bedrijf wordt benut om het verhaal van natuurinclusief uit te leggen aan de consument. Hoe brengen zij dit? Waarom is gekozen voor A2A2? En wat is de financiële meerwaarde hiervan?

Voor meer informatie:
Hillekens Hoeve
Vlaanderbos 6
4874 LS Etten-Leur
06 53760836
[email protected]
www.hillekenshoeve.nl

Publicatiedatum: