Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Seminarie: 'Bio kan de wereld redden': 23 september in Brussel

Op 23 september 2024, EU Organic Day, organiseert BioForum het seminarie 'Bio kan de wereld redden'. Dit seminarie zal plaatsvinden in Mundo Madou (Brussel).

De landbouw staat voor heel wat uitdagingen. Biologische landbouw biedt de oplossing voor veel van die uitdagingen en kan zo het verschil maken voor een duurzamere toekomst. Tijdens dit seminarie wil BioForum vertellen hoe bio bijdraagt aan belangrijke thema's als gezondheid, dierenwelzijn, klimaat, bodemkwaliteit en meer. Er zullen diverse onderzoeken en cijfers gepresenteerd worden die de meerwaarde van bio ondersteunen.

Daarnaast worden inspirerende praktijkvoorbeelden gedeeld en is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan een panel van experts. De middag zal afgesloten worden met de uitreiking van de BioVLAM, een prijs voor innovatieve biologische ondernemers.

Programma
13:30 uur - Onthaal
14:00 uur - "Wat zou het effect zijn van de groei van de bio-productie in Belgiƫ op milieu, natuur en klimaat?" - Prof. Baret, UCL (lezing in het Engels)
14:45 uur - Welke gunstige effecten van bio op vlak van bodem, water, lucht, klimaat, biodiversiteit, dierenwelzijn, gezondheid en voedselzekerheid kunnen gestaafd worden met onderzoek. Resultaten van literatuurstudie door BioForum
15:30 uur - Reflectie op de resultaten van literatuurstudie en beantwoorden van vragen van het publiek door een expertenpanel met Philippe Baret (UCL) Koen Willekens (ILVO), Myriam Dumortier (INBO), Lieven Delanote (Inagro) en Sara Van Dyck (BioForum)
16:30 uur - Uitreiking BioVLAM

Voor meer informatie: www.bioforum.be

Publicatiedatum: