Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ophef bij milieuorganisaties

Vliegtuigmaatschappij introduceert abonnement om jaar lang onbeperkt te vliegen

Voor bijna 500 euro een jaar lang onbeperkt vliegen? Het lijkt een publiciteitsstunt, maar de Hongaarse luchtvaartmaatschappij Wizz Air biedt dit abonnement wel degelijk aan. Het is een tijdelijk aanbod dat tot komende donderdagavond geldt. Daarna betalen reizigers 100 euro meer, zo schrijft NU.nl. Er zitten, zo stellen zij, wel enkele addertjes onder het gras die het abonnement iets minder aantrekkelijk maken dan het in eerste instantie lijkt.

Bovendien is er veel ophef ontstaan bij milieuorganisatie, meldt AD. "De luchtvaartsector is verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van de wereldwijde CO2-uitstoot, en dit initiatief moedigt mensen aan zoveel mogelijk te gaan vliegen", zegt Dieuwertje Penders van Natuur & Milieu tegen de site. "Wij roepen Wizz Air en andere luchtvaartmaatschappijen op om verantwoordelijkheid te nemen en hun focus te verleggen naar het ontwikkelen van duurzame alternatieven, zoals schonere brandstoffen en het stimuleren van treinreizen voor kortere afstanden."

Publicatiedatum: