Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ook 'digitale twin' van klanten op komst

Le Pain Quotidien vereeuwigt oprichter Alain Coumont met Alain.AI

Le Pain Quotidien kondigt Alain.AI aan, een tool waarmee het brein van oprichter en creatief directeur Alain Coumont in artificiële intelligentie wordt gegoten. Alain Coumont is hiermee de eerste founder wereldwijd met een digitale tweeling die zijn kennis en creativiteit nabootst om nieuwe recepten voor te stellen. De bakkerij- en restaurantketen werkt op digitaal vlak al jaren nauw samen met digitale partner November Five. Ze verbinden zich nu verder aan elkaar voor de uitrol van diverse op klantervaring gerichte innovaties overal ter wereld.

Alain.AI is de eerste 'digital twin' van een ondernemer in de culinaire wereld. De tool kan nieuwe recepten ontwikkelen die gebaseerd zijn op de culinaire tradities van het merk, maar ook gelokaliseerd kunnen worden of aangepast naar voedingsvoorkeuren.

Alain Coumont

De recepten blijven, dankzij de kopie van het brein van Alain Coumont, trouw aan de gekende smaken van Le Pain Quotidien. Maar het gaat ook verder dan de vestigingen wereldwijd: In de nabije toekomst zullen ook de trouwste klanten van het Tartine Club programma toegang krijgen tot Alain.AI om thuis de recepten van Le Pain Quotidien na te bootsen.

Alain Coumont, Chief Creative Officer van Le Pain Quotidien: "Met Alain.AI combineren we traditie met geavanceerde technologie om onze aanbiedingen fris en spannend te houden voor onze klanten, nu en in de komende jaren."

Van inventaris tot 'Chat GPT' voor recepten
Het systeem bestaat uit een uitgebreide inventaris van 10.000 recepten van Le Pain Quotidien, en kan diverse talen, maateenheden (imperiaal/metrisch) en lokale keukenapparatuur interpreteren. Bovendien toont Alain.AI de presentatie van de gerechten en schrijft het programma de trainingmanuals en handleidingen voor het keukenpersoneel.

Daarnaast wordt Alain.AI uitgebreid met drie belangrijke tools, namelijk:

  • Menumaker: creëert seizoensgebonden menu's uit de receptencatalogus, compleet met ingrediëntenlijsten voor inkoop en gedetailleerde handleidingen voor stapsgewijze bereiding.
  • Experimentele Keuken: ontwikkelt en experimenteert met nieuwe, nog niet gepubliceerde of afgeronde recepten.
  • Receptcreatietool: genereert - met behulp van bestaande catalogusgegevens of vanaf nul – nieuwe recepten met behulp van ChatGPT-achtige instructies. Op termijn is het de bedoeling om consumentenonderzoeksgegevens te integreren en zo nog betere voorspellingen te doen. Blijkt uit consumentendata dat klanten van Le Pain Quotidien graag hummus op hun broodje eten, dan voegt de receptengenerator dit ook vaker toe.

Synthetic market research: ook digitale twin van klanten op komst
Ook de klant krijgt een digitale kopie van zichzelf in Alain.AI doordat consumentenonderzoeksgegevens geïntegreerd worden. Zo kan Alain.AI direct inzichten bieden over de mogelijke reacties van consumenten op nieuwe ideeën, en effectief een 'digitale tweeling' van de trouwe klant creëren.

Op die manier kan het marketingteam van Le Pain Quotidien synthetisch marktonderzoek voeren voor bepaalde ingrepen op het assortiment. Zo kan men bijvoorbeeld onderzoeken hoe klanten zouden reageren op prijswijzigingen of nieuwe recepten in het assortiment.

Dit zullen Le Pain Quotidien en November Five doen met:

  • Integratie van externe trends en trendvoorspellingen
  • Implementatie van lokale verkoopprognoses
  • Uitvoering van consumentenonderzoek met behulp van virtuele persona's

Voor meer informatie: www.lepainquotidien.com

Publicatiedatum: