Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bert van Gelder, Sawari Fresh:

"Goede vraag naar gember vanuit industrie"

Tholen - De afzet van gember is in de zomer traditiegetrouw rustig en daar vormt dit jaar geen uitzondering op. "Wel zien we een opvallend goede vraag vanuit de verwerkende industrie, die is zich weer volop aan het voorbereiden op alle sapjes in het najaar", vertelt Bert van Gelder van Sawari Fresh uit Barendrecht.

De importeur krijgt momenteel volop Braziliaanse gember binnen. "Wij hebben zelf het Chinese seizoen nagenoeg afgesloten. In onze optiek ligt de kostprijs in China veel te hoog ten opzichte van Brazilië en daardoor heeft het geen zin om vanuit China te importeren, met alle MRL-risico's die er altijd boven de markt blijven hangen. Daarom hebben wij de switch naar Brazilië gemaakt en inmiddels is ook het Peruaanse seizoen gestart."

Bert verwacht een stijgende prijs voor de gember de komende weken. "China verlaadt nauwelijks product en als de vraag toeneemt, zal de prijs bijna automatisch omhoog gaan." De eerste oogst van de Hollandse gember uit de kas verwacht Sawari Fresh binnen 2 a drie weken. "Die ziet er voorlopig goed uit", vertelt Bert.

Knoflook
De markt voor knoflook is er eentje van ups en downs. "Momenteel komt de nieuwe oogst vanuit China binnen en die prijzen liggen een stuk hoger dan de oude oogst. We verkopen nu al een redelijk volume, maar die prijs zal als de r in de maand is, alleen maar gaan toenemen", verwacht Bert. Wel blijft de logistieke vanuit China nog altijd uitdagend. "Door de Rode Zee-problemen wordt er nog altijd via de Kaap gevaren. Dat leidt er toe dat de aankomsten soms één, maar ook weleens twee weken later binnenkomen dan gepland."

Voor meer informatie:
Sawari Fresh International
Transportweg 22
2991 LV Barendrecht
Tel: +31(0)180 472 803
[email protected]
www.sawarifresh.com