Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Drie nieuwe verwanten van de cacaoboom ontdekt

Wetenschappers van het University College Cork (UCC), de Universiteit van São Paulo en de New York Botanical Garden hebben in de regenwouden van Zuid-Amerika drie nieuwe soorten ontdekt die nauw verwant zijn aan Theobroma cacao - waaruit chocolade wordt gemaakt. Het team met onder meer Dr. James Richardson vond deze nieuwe soorten: Theobroma globosum, T. nervosum en T. schultesii.

De ontdekking van deze nieuwe soorten is belangrijk omdat het aangeeft dat er nog veel werk te doen is om de biodiversiteit op aarde te karakteriseren, zelfs voor een groep soorten die nauw verwant zijn aan de bekende Theobroma cacao die van enorm economisch belang is.

De cacaoproductie wordt bedreigd door klimaatverandering en ziekten. Het onderzoek van James Richardson is erop gericht om te bepalen of inzicht in de biologie van de verwanten van cacao ons kan helpen bij het ontwikkelen van genetische bronnen die kunnen worden gebruikt om deze problemen het hoofd te bieden. Bovendien kunnen soorten die verwant zijn aan cacao een alternatieve bron zijn voor chocoladeachtige producten.

Klik hier voor meer informatie.

Bron: UCC

Publicatiedatum: