Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tot 1 september inschrijven voor jaarlijkse innovatiewedstrijd varkenshouderij

De zoektocht naar Het Beste Idee Van Varkensland (HBIVV) is de laatste maand ingegaan. Door deze jaarlijkse innovatiewedstrijd wil de organisatie de Nederlandse varkenssector stimuleren en mobiliseren om vernieuwende concepten te ontwikkelen die de varkenshouderij verder kunnen verbeteren. De ideeën die gezocht worden, richten zich op duurzaamheid, diergezondheid, dierenwelzijn en milieu.


Impressie 2023

De beste ideeën worden ondersteund bij verdere ontwikkeling
De beste ideeën worden ondersteund bij verdere ontwikkeling. Ook wordt de winnaar in contact gebracht met relevante mensen en organisaties die kunnen helpen bij de realisatie van het plan.

Het team achter HBIVV gelooft dat elke ondernemer nadenkt over de toekomst van zijn of haar bedrijf en rondloopt met een idee of toekomstgerichte vraag. Vooral ook omdat varkenshouders voortdurend inspanningen leveren om de uitdagingen in de sector aan te pakken. Bijvoorbeeld op het gebied van strikte regelgeving, economische en maatschappelijke druk, diergezondheid, marktdynamiek en meer.

Durf jij het aan?
HBIVV daagt varkenshouders, dierenartsen, adviseurs en mensen van buiten de agrarische sector uit om dit jaar opnieuw met nieuwe, innovatieve ideeën te komen. De 2024-editie heeft als motto 'Durf jij het aan?' en richt zich op 'out of the box' verbetermogelijkheden, van elkaar leren en samenwerken, bijvoorbeeld op het gebied van nieuwe technologieën en innovaties. "We hopen dat deze wedstrijd varkenshouders stimuleert om stappen te zetten buiten de traditionele paden. Op die manier kunnen we samen de varkenshouderij duurzamer en winstgevender maken en wellicht zelfs het werkplezier voor de boer of het imago van de sector vergroten."

In 2023 won Dick Wermink met zijn idee 'De Voedselplaat' de innovatiewedstrijd. Het concept de betonnen voedselplaat die Wermink heeft ontwikkeld, is nodig om in een biggenopfok met kunststof roostervloeren dagelijks wroet- en eetbare hokverrijking aan de biggen te geven. Dit leverde hem de titel op van HBIVV 2023. Winnaar van de publieksprijs 2023 is geworden: Roy Janssen en Dennis de Vries met het idee Natuurlijk Daglicht '(Bij) verlichting via daglichtbuis'.

Inzendingen voor ideeën zijn mogelijk tot 1 september 2024 via deze website. De finale zal op 19 november 2024 plaats vinden. Tijdens de finale zal een onafhankelijke jury, bepalen welk idee wordt uitgeroepen tot HBIVV 2024. Daarnaast bepaalt het publiek welk idee de titel publieksprijs verdiend.

Voor meer informatie:
www.hetbesteideevanvarkensland.nl
[email protected]

Publicatiedatum: