De Wijnburcht sluit zich aan bij Biodyneren. Vorig jaar schonk Marteniek Bierman van De Wijnburcht zijn biodynamische wijn bij het diner op De Vijfsprong. Nu komt hij met zijn wijn naar Diepenveen. Op 11 augustus zal hij zijn wijn die zonder enig ingrijpen geproduceerd is, schenken bij Boer'n Buffel. Aan een lange tafel in de uiterwaarden van de IJssel waar de waterbuffels grazen, zal zomer gevierd worden met een heerlijk oogstdiner.
Marteniek: "Na het uitbrengen van het koemestpreparaat is het net alsof de druiven er meer zin in hebben. Zo voelt het."
- 11 augustus Zuivelboerderij Boer'n Buffel Keizersrande, Diepenveen
Kok: Cathy Verschoor, K.Eetmee.nl - 24 augustus Pluktuin van Geesje, Oudkarspel
Koks: Ernst en Anna, [email protected]
Om de oogst samen te vieren vertellen de tuinders Yoram en Sarai deze avond graag over het belang van de samenhang tussen de vele processen op het land en hun varkens. In de pluktuin is de biodiversiteit enorm hoog door de grote variƫteit aan gewassen en verschillende rassen.
Drie diners op 31 augustus
- De Eemstuin, Uithuizermede, [email protected]
De Eemstuin is een boerderij met het hele jaar door een groot assortiment. Onbekende gewassen zoals lepelblad en wasabi-rucola krijgen hier een plek. Boer Jouke: "Wanneer je uit het seizoen eet, kun je beter in het hier en nu leven. Dat is mijn overtuiging." - Boerderij Ruimzicht, Halle info@boerderijruimzicht,nl
Op boerderij Ruimzicht houdt Gerjo Koskamp koeien in een familiekudde. Van de melk maakt Jara van Rooij heerlijke Panir en Achterhoekse Bergkaas. - Pluktuin van Geesje, Oudkarspel
Koks: Manou en Elfrieda van ProeV, [email protected]
Dit diner is volledig plantaardig.
Voor meer informatie:
Biodynamische Vereniging
0850-609044
[email protected]
www.bdvereniging.nl