Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Henri Willig wil met haar kaas groeien naar 100% biologisch

Henri Willig heeft de ambitie om voor haar merken te groeien naar 100% biologisch. Zo laat het bedrijf weten in haar MVO-jaarverslag 2022-2023. Van de kazen onder het merk Henri Willig wordt nu circa 20% biologisch aangeboden . "We vergroten het aandeel biologisch omdat we als familie geloven in duurzaam handelen," vertelt Wiebe Willig. "Deze aanpak draagt niet alleen bij aan de kwaliteit en heerlijke smaak van onze kazen, maar ook aan een duurzame toekomst voor de volgende generaties."

Henri Willig betrekt koemelk en geitenmelk van 42 melkveebedrijven waarvan er 18 biologisch produceren. Het bedrijf stimuleert gangbare bedrijven om te schakelen naar biologisch door hen een een afnamegarantie te bieden. Dat wil niet zeggen dat er geen ruimte blijft voor gangbare bedrijven als toeleverancier. Deze melk zal in de toekomst worden verwerkt in producten voor private labels. Dit is ongeveer de helft van de productie van het zuivelbedrijf.

Download het volledige jaarverslag hier.

Voor meer informatie:
Henri Willig
Hoogedijk 8
1145 PM Katwoude
0299 655151
[email protected]
www.henriwillig.com

Publicatiedatum: