Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Halfjaarcijfers AR

Eenzelfde afzetvolume voer verwacht voor Agruniek Rijnvallei in 2024 ondanks krimpende markt

Coöperatie AgruniekRijnvallei (AR) kijkt positief terug op het eerste half jaar van 2024. Ondanks de uitdagende marktomstandigheden ligt AR financieel op koers, zo geven ze aan. "De drie pijlers van AR - Voer, Plant en Winkels - hebben bijgedragen aan de mooie halfjaarresultaten."

Positieve klantenbalans
"AR doet het goed in de markt. Ondanks de Landelijke beëindigingsregeling veehouderijbedrijven (Lbv) blijft AR standvastig presteren. Binnen het ledenbestand van AR valt het aantal stoppers mee. Bovendien is de klantenbalans positief. Dit betekent dat meer veehouders voor AR kiezen als voerleverancier. Hierbij zijn de kwaliteit van de voeders en het aanwezige kennisniveau bij AR doorslaggevend om de overstap te maken. Door deze positieve klantenbalans verwacht AR in 2024 in een krimpende markt eenzelfde volume voer af te kunnen zetten als in 2023. Dit geeft vertrouwen in de toekomst."

Strategische samenwerking Vente Paardenvoeding
AR ziet partnerschap als een belangrijk ingrediënt voor een toekomstbestendige coöperatie. Per 1 september 2024 gaat ze daarom een strategische samenwerking aan met Vente Paardenvoeding. "Door deze samenwerking blijven de visie en het merk van Vente Paardenvoeding behouden en versterkt AR haar positie in paardenvoeders. Het merk is een mooie aanvulling op de andere drie paardenvoermerken van AR."

Uitzonderlijk nat groeiseizoen
Ook binnen de plantaardige sectoren boekt AR mooie resultaten. Door de grote hoeveelheden neerslag is het een zeer uitdagend groeiseizoen. "AR Plant ondersteunt de telers en kwekers hierbij met advies en producten. In veel teelten valt de (verwachte) opbrengst tegen, hogere opbrengstprijzen zijn dan nodig. Daarnaast roept de invulling van het bouwplan de nodige vragen op, zowel vanuit de weersomstandigheden als vanuit regelgeving. Hierbij wordt steeds vaker de hulp in geroepen van AR Bedrijfsontwikkeling. De regionaal geteelde granen heeft AR in 2023/2024 maximaal kunnen verwaarden. Een snelle verwerking, het beperken van de opslagkosten en efficiënt werken resulteerden in de hoogste graanpoolprijs."

Nieuwe winkel Woudenberg
In het eerste half jaar van 2024 is hard gewerkt aan de nieuwbouw van de Welkoop-winkel in Woudenberg. Eind mei werd de winkel feestelijk geopend. Het moderne, ruime en duurzaam gebouwde winkelpand in combinatie met het geïntegreerde historische spoorweggebouw maakt deze Welkoop-winkel uniek en een aanwinst voor AR en voor Woudenberg. "Tijdens het openingsweekend is een omzetrecord gevestigd. Ook de andere Welkoop-winkels van AR draaien goed. Daarmee presteren de negen winkels conform verwachting."

Toekomstgericht investeren
AR bereidt zich voor op de toekomst door slimme investeringen te doen, gericht op efficiënter werken, een betere kwaliteit en goede arbeidsomstandigheden, besluiten ze. "Zo is in het eerste half jaar de loods van Rijnzate in Wageningen gerenoveerd. De verouderde loods is in enkele maanden omgebouwd tot een moderne, lichte loods die geschikt is voor efficiënte op- en overslag en waar het veilig werken is. Daarnaast is er in de fabriek in Lienden een nieuwe monorol geïnstalleerd. De nieuwe monorol zorgt voor betere structuurwaardes van het voer, oftewel een kwaliteitsverbetering die uiteindelijk zorgt voor betere prestaties in de stal."

Voor meer informatie:
Agruniek Rijnvallei
Rijnhaven 14
6702 DT Wageningen
[email protected]
www.agruniekrijnvallei.nl

Publicatiedatum: