Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische boerderij Hansketien vraagt dringend hulp in zoektocht naar nieuwe locatie

De biologische kaasboerderij Hansketien hebben via Facebook een dringende oproep gedaan voor een woonplek voor haar gezin en een locatie voor het bedrijf vanaf 26 juli. Dan moesten ze van de huidige locatie vertrekken en inmiddels lijkt er nog altijd geen oplossing. "Red onze biologische kaasboerderij met 80 geiten", zo luidt een dringende roep om hulp.

"In de laatste maanden is er voor Hansketien veel in beweging geweest. Uiteindelijk mondde dat er in uit dat we onze locatie aan de Broeksterweg 24 in Pieterburen hebben moeten verlaten", zo klinkt het. "Onze dieren staan deze zomer op een tijdelijke noodvoorziening en wij hebben als gezin enkele weken kunnen logeren op een fijne plek waar we even tot rust konden komen. Echter, hier moeten we aanstaande vrijdag vertrekken."

"We zijn dan dakloos. Alle officiële instanties zijn zeer met ons begaan maar hebben geen mogelijkheden: woningen zijn er niet, in de anti-kraak kunnen we niet terecht omdat onze kinderen minderjarig zijn, en zelfs de dak- en thuislozenopvang zit over en overvol.
Waar kunnen wij vanaf aankomende vrijdag, 26 juli 2024, terecht met ons gezin?"

Velen hebben ons in de afgelopen maanden ondersteund om Hansketien en ons gezin in de benen te houden. Met pijn in het hart hebben we afscheid genomen van de bijzondere plek in Broek. De komende tijd gaan wij verder bouwen aan een nieuwe toekomst voor ons en voor onze kinderen, en onderzoeken we verder de mogelijkheden voor een doorstart van ons toekomstbestendige bedrijf."

Het bedrijf zoekt naar een woonplek voor het gezin met twee kinderen, en naar een locatie voor de 80 geiten. "Dat mag pacht zijn of huur of een overname van een bestaande boerderij die wil stoppen. De tijd tikt en we vragen dit vanuit het diepste van ons hart."

Eenieder met ideeën kan contact opnemen via:
Liesbeth Brands-Hospers en Monique Hospers-Brands
Geitenboerderij Hansketien VOF
06 44136018 (Liesbeth)
06 45659216 (Monique)
[email protected]
www.hansketien.nl

Publicatiedatum: