Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuw: Feestkoekjesmix

Maalderij De Gouden Engel viert 15-jarig jubileum

Tholen - Het is 15 jaar geleden dat Maalderij De Gouden Engel in Koedijk is begonnen met het verkopen van biologisch meel dat gemalen is op de toen nieuwe molen: Molen De Gouden Engel. Dit werd onlangs gevierd met een Jubileummarkt. "We kijken terug op een zeer geslaagde dag en we hadden gelukkig voldoende publiek. Het mooie was dat we van de bezoekers hoorden dat ze zo gecharmeerd waren van de standhouders die allemaal een goed verhaal te vertellen hadden. Ook de twee biologische bedrijven die er waren met hun producten hebben weer goed hun verhaal kunnen doen", vertelt Karlijn Kraan.

Speciaal voor het jubileumfeest is een nieuwe feestkoekjesmix ontwikkeld. "Je kunt hier verschillende soorten koekjes mee bakken, samen met kinderen, voor verjaardagen enzovoorts. Ook is deze feestkoekjesmix heel leuk voor de feestdagen."

Tijdens de Jubileummarkt stonden op het terrein van de molen kramen en lieten mensen vanuit diverse ambachten zien hoe zij hun producten maken. Ook waren er allerlei kinderactiviteiten en natuurlijk was de molen gratis te bezichtigen. Zowel 's morgens als 's middags was het mogelijk om een rondleiding te krijgen in de molen en in de winkel stond van alles klaar om te proeven. Karlijn: "Het was leuk om te zien dat de kinderen zo geïnteresseerd waren in de activiteiten die we voor ze hadden bedacht. Het is voor ons en voor de hele molenwereld belangrijk om jong volk op de molen te krijgen. Hopelijk komen daar weer nieuwe molenaars uit voort!"

Historie
De molen is destijds gebouwd vanuit de erfenis van een graanverwerkend bedrijf dat op deze locatie aan de Kanaaldijk in Koedijk gevestigd was. "In 2009 was het een uniek proces: een hele nieuwe molen bouwen op basis van oude tekeningen. Geen herbouw of restauratie dus, want de oorspronkelijke molen was al in 1930 gesloopt en vervangen door een maalderij op stoom, later diesel en stroom."

In de 15 jaar is er een bedrijf opgebouwd met uitsluitend biologische producten die aan eigen winkelklanten en aan andere retailers te koop aangeboden worden. "Behalve diverse meelsoorten, broodbakmixen, banketbakmixen en pannekoekmixen, wordt er een assortiment aan handgemaakte koekjes uit de eigen banketbakkerij, die onderin de molen is gebouwd, verkocht. Er zijn klassieke mixen en koekjes, maar er is ook een assortiment producten die met speltbloem gemaakt zijn, gezoet zijn met kokosbloesemsuiker of zonder suiker zijn en die vegan bereid zijn."

Voor meer informatie:
Karlijn Kraan
Maalderij De Gouden Engel
Kanaaldijk 236
1831 BE Koedijk
072 7854677
[email protected]
www.maalderij-degoudenengel.nl