Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Wij verwerken producten op het moment dat het de boer uitkomt"

Eerste Botmas Smart Freezer geplaatst in ziekenhuis Tjongerschans

Tholen - De eerste Botmas Smart Freezer is onlangs geplaatst in ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen. Dankzij deze innovatieve vriezer zijn er nu 24 uur per dag gezonde groentesapjes, soepen en maaltijden beschikbaar, die ter plaatse kunnen worden verwarmd of meegenomen naar huis om daar van een gemakkelijke maar bovenal gezonde maaltijd te genieten.

Folkert Botma vertelt namens regeneratieve bio-boerderij Botmas: "We krijgen heel enthousiaste reacties op onze innovatieve vriezer. We hebben vorige week woensdag nog een Smart Freezer geplaatst bij Probo in Dokkum en gisteren is daar Interzorg Noord Nederland uit Assen bij gekomen. Met de laatstgenoemde hebben we een samenwerking, dit is één van de twee partners die onze maaltijden produceren. Dit gebeurt ook door stichting de Buurtkok uit Heerenveen, een stichting die zich inzet om gezond en lekker eten voor iedereen bereikbaar te maken. Er staan er nog een aantal plaatsingen gepland voor september. Het gaat dus de goede kant op, we willen de komende tijd in ieder geval twee Botmas Smart Freezers per maand gaan plaatsen."

De producten van Botmas zijn speciaal ontwikkeld om het gemakkelijker te maken de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten binnen te krijgen. "We hebben onze eigen verwerking en dat stelt ons in staat om direct van de boerderij te leveren. We maken maaltijdpakketten voor onze partners, die er vervolgens mee koken. Het is heel mooi om als boer de hele keten te hebben. Dat komt in een moeilijk jaar als dit extra goed van pas. We bieden gerechten met de nodige flexibiliteit in de recepten. De groenten in de groentelasagne wisselen bijvoorbeeld per seizoen. Onze werkwijze stelt ons in staat om de producten te verwerken op het moment dat het de boer uitkomt. Dat is vaak een grote uitdaging voor boeren."

Goede afzet voor alle boeren
Folkert geeft aan dat het loont om als boer in de keten te zitten en een houdbaar product te kunnen maken. "Dat geeft een mooi perspectief. We werken ook veel samen met andere boeren. Zo gebruiken we de pasta's van Hero Havenga van Landgoud, de bloemkolen van Bakker Bio en de broccoli van Bruinsma. Zo verbinden we ook de biologische boeren met elkaar. Het doel is om dit verder te laten groeien en boeren om ons heen een goede afzet kunnen garanderen op het moment dat het hen uitkomt."

Samenwerking Botmas en Tjongerschans
Het is geen toeval dat de eerste Botmas Smart Freezer in het Heerenveense ziekenhuis geplaatst is. De samenwerking tussen Tjongerschans en Botmas bestaat namelijk al twee jaar, waarbij 1 tot 2 keer per week biologische en duurzame maaltijden worden verzorgd voor de patiënten en medewerkers van Tjongerschans. Alle ingrediënten in de maaltijden, soepen en sapjes zijn biologisch en komen van de eigen biologische regeneratieve boerderij van Botmas of van andere boeren uit de regio.

Voor meer informatie:
Folkert Botma
Botmas
Bûtendykswei 27
9132 ED Engwierum
06 29578991
[email protected]
www.botmas.nl