Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Familie Lubbersen winnaar

Het Sterkste Erf 2024: familie Bruins van ERF-1 grijpt naast de prijzen

De familie Lubbersen uit Holten (OV) is vrijdagavond uitgeroepen tot de winnaar van Het Sterkste Erf 2024, georganiseerd door Agrio als onderdeel van Sterke Erven. De verkiezing, die dit jaar voor de tweede keer plaatsvond, richt zich op agrarische bedrijven die op diverse vlakken uitdagingen aangaan, waaronder Natuur en Landschap, Energie, Innovatie, Ondernemerschap, en Bodem- en Diergezondheid. Ook genomineerd was de familie Bruins uit Kampen (OV), die samen een biologisch melkveebedrijf met zuiveltak runt op het oudste erf van Kampereiland. ERF-1 greep naast de prijzen. De jury was onder de indruk van de verbinding tussen primaire consumptie en de consument, en het vermogen om verschillende talenten binnen het bedrijf te benutten.

De prijsuitreiking vond plaats op het Sterke Erven Event waar onder meer de biologisch-dynamische melkveehouder Jaring Brunia en marinier Robin Imthorn hun verhaal deden. Daarnaast waren er workshops over duurzame energie, de financiƫle kant van het boerenbedrijf, natuurinclusieve landbouw, en innovatie.

Sterke familiebanden en dorpsverbondenheid
De familie Lubbersen runt een gangbaar melkveebedrijf midden in het Sallandse coulisselandschap. Volgens de jury springt dit bedrijf eruit door de sterke familiebanden en de verbinding met het dorp en de omgeving. Hoewel niet alle familieleden werkzaam zijn op het melkveebedrijf, zijn ze wel allemaal betrokken en altijd bereid een helpende hand te bieden. Dat dochter Claudia een eigen bedrijf startte los van de boerderij, maar wel gevestigd op het boerenerf, benadrukt de sterke familieband, aldus de jury. De verbondenheid met het dorp blijkt ook uit de tentfeesten die de familie organiseert en de keet op het erf die als ontmoetingsplek voor de jeugd dient. Het bedrijf scoort hoge punten op alle facetten van een Sterk Erf, met name op het gebied van Natuur en Landschap.



Jury en uitspraak
De publieksprijs ging naar de familie Munster uit Slootdorp (NH), met Sandra Munster aan het hoofd van de tulpenbollenkwekerij en bloemenkwekerij. Sandra, genomineerd door haar man Siem, verwelkomt veel bezoekers op het erf en onderhoudt een sterke band met zowel haar familie als de omgeving. De jury roemt haar ondernemersgeest en enthousiasme. Het bedrijf is een voorbeeld voor de bollensector vanwege de open communicatie over de milieu-impact en de actieve samenwerking met maatschappelijk betrokken organisaties zoals Agrarische Natuurvereniging Hollands Noorden. De familie Munster won de publieksprijs met 35 procent van de stemmen.

Publieksprijs voor de familie Munster
Sandra Munster werd door man Siem voorgedragen voor de verkiezing. De familie runt een tulpenbollenkwekerij in combinatie met een bloemenkwekerij. Sandra verwelkomt veel bezoekers op het erf en onderhoudt een sterke band met zowel haar familie als de omgeving. Haar maatschappelijke betrokkenheid zorgt voor een brede kijk op de sector en de impact van haar bedrijf op de gemeenschap. Dit blijkt ook uit het aantal stemmen voor de publieksprijs, waarvan de familie Munster er de meeste heeft ontvangen.

Publicatiedatum: