Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

OCA claimt uitbreiding steun overgang naar bio-katoenproductie

De Organic Cotton Accelerator (OCA) meldt in zijn nieuwe jaarverslag dat zijn werk om boeren te ondersteunen bij de overgang naar biologische katoenproductie is uitgebreid.

In het verslag van het in Amsterdam gevestigde OCA staat dat in 2023 meer dan 70.000 boeren hebben geprofiteerd van de regeling - vergelijkbaar met het voorgaande jaar - maar dat de hoeveelheid land in kwestie is toegenomen van zo'n 78.000 tot meer dan 91.000 hectare. De inkoop van biologisch katoen steeg tot meer dan 87.000 ton. Het jaarlijks ondersteunen en financieren van nieuwe groepen omschakelende boeren is volgens OCA cruciaal voor het opbouwen van een transparante, verantwoordelijke en veerkrachtige toeleveringsketen.

Biologisch katoen opschalen in India, Pakistan en Turkije
Een prestatie in 2023 was de consolidatie van het werk van OCA in Pakistan, waaronder de introductie van het eerste trainingsprogramma voor biologisch katoen in Pakistan. Dit initiatief komt ten goede aan duizenden boeren die overstappen op biologische landbouw door de basis te leggen voor duurzame landbouwpraktijken.

Er zijn ook activiteiten opgezet in Turkije, voorbereidingen voor de pilot van dit programma zijn in volle gang. Deze stap is bedoeld om de aanwezigheid van OCA in de belangrijks productielanden van biologisch katoen te versterken.

Klik hier voor het volledige bericht.

Voor meer informatie: www.organiccottonaccelerator.org

Publicatiedatum: