Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Krijgt Gelders verbod op niet-biologische bollenteelt bij waterwingebieden navolging?

D66 heeft in de Tweede Kamer navraag gedaan naar de mogelijkheid om het verbod dat de Provincie Gelderland heeft ingesteld op niet-biologische bollenteelt nabij waterwingebieden navolging kan hebben in de rest van Nederland. Dit blijkt uit Kamervragen van Anne-Marijke Podt van D66.

Zo vraagt ze onder meer aan minister van LNV Femke Wiersma of er meer provincies zijn die de wens hebben voor een dergelijk verbod en wat de barrières zijn voor het instellen hiervan. Verder gaat ze in op de mogelijkheid om medeoverheden te ondersteunen bij het instellen van beperkingen op activiteiten in waterwingebieden en doet ze navraag naar de kosten van waterzuivering door de jaren heen. Er is, zo geeft kamerlid Podt aan, een toename in de kosten in de afgelopen twintig jaar, maar waar is dit zoal aan te wijten?

Ten slotte vraagt ze zich af wat het risico is van het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen in GWB- en waterwingebieden en welke kosten het zuiveren van deze middelen met zich mee brengt, mede in verhouding tot chemische middelen.

Bron: Tweede Kamer

Publicatiedatum: