Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biodynamisch bedrijf Sekem wint Gulbenkian Prize for Humanity

Biodynamisch bedrijf Sekem wint de Gulbenkian Prize for Humanity om substantiële bijdrage aan de wereldwijde voedselzekerheid, klimaatbestendigheid en bescherming van ecosystemen. De prijs, voor het eerst uitgereikt in 2020, beloont personen en organisaties die voorloper zijn in de enorme uitdaging voor de mensheid: klimaatverandering. De prijs erkent uitzonderlijke bijdragen aan acties en klimaatoplossingen die inspireren en hoop geven, zo schrijft Odin, waar Sekem leverancier van is.


Op de foto van links naar rechts: Justus Harm (Economy of Love), Naglaa Ahmed (Egyptian Biodynamic Association), Angela Merkel (voorzitter van de jury), António Feijó (president van de Gulbenkian Foundation), Helmy Abouleish (CEO SEKEM).

De Gulbenkian Prize for Humanity 2024 werd op 11 juli uitgereikt door Angela Merkel aan drie pioniers op het gebied van duurzame landbouw. Het biodynamische Sekem, al jaren lang een trouwe leverancier van Odin, is één van de drie prijswinnaars en werd geprezen om de substantiële bijdrage aan de wereldwijde voedselzekerheid, klimaatbestendigheid en bescherming van ecosystemen.

Het Demeter gecertificeerde Sekem kreeg daarnaast erkenning voor haar werk op het gebied van biodynamische landbouw, met name haar initiatief met betrekking tot de Egyptian Biodynamic Association; een netwerk dat boeren in staat stelt over te stappen op biodynamische, regeneratieve landbouw.

Het prijzengeld van 1 miljoen euro wordt gelijkelijk verdeeld over de drie winnaars en wordt gebruikt om hun werk voor duurzamere voedselsystemen voort te zetten en op te schalen.

Via Sekemvrienden.nl vindt men meer informatie, bijvoorbeeld over de projecten van SEKEM die je kunt ondersteunen en het boek dat Ibrahim Abouleish schreef: 'SEKEM, Sociaal ondernemen brengt de woestijn tot bloei'.

Voor meer informatie:
Odin
De Panoven 1
4191 GV Geldermalsen
0345 577133
[email protected]
www.odin.nl

Publicatiedatum: