Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Effecten van agroforestry inzichtelijk gemaakt

Klimaatbestendige landbouw mogelijk dankzij grensverleggend onderzoek

Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) zet met trots het Agroforestry-project in de spotlight, een grensverleggend initiatief onder leiding van lector Euridice Leyequién van het lectoraat Management of Forested Landscapes. Dit project richt zich op het bevorderen van klimaatbestendige landbouw door de integratie van bomen en struiken in landbouwsystemen. Na vijf vruchtbare jaren is het nu tijd om te reflecteren op de oogst die het project heeft opgeleverd.

Agroforestry: toekomst van de landbouw in de praktijk
Het project heeft de effecten van agroforestry inzichtelijk gemaakt. Agroforestry is een duurzame vorm van landbouw die bijdraagt aan klimaatadaptatie. Door bomen en gewassen te combineren, profiteren boeren van positieve effecten zoals verbeterde bodemkwaliteit, verhoogde biodiversiteit en weerbaarheid tegen klimaatverandering. Dit project heeft niet alleen tot doel om theoretische kennis te genereren, maar wil vooral deze kennis in de praktijk brengen op boerenbedrijven in Nederland en daarbuiten.

Internationaal webinar 'Harvesting the Future'
Het internationale webinar 'Harvesting the Future' vond plaats op 25 april en bracht internationale onderzoekers, beleidsmakers, boeren en industrieprofessionals samen om de toekomst van agroforestry te bespreken. Tijdens het webinar werden onderwerpen behandeld zoals de rol van agroforestry in de Europese Unie, wereldwijde agroforestry-programma's en lokale toepassingen en successen.

"Agroforestry biedt een veelzijdige oplossing voor de uitdagingen van klimaatverandering in de landbouw", zo verklaart Euridice Leyequién, lector Management of Forested Landscapes bij HVHL. "Het project toont aan hoe samenwerking en gedeelde kennis boeren kunnen helpen om duurzamer en weerbaarder te worden. We zijn enthousiast over de positieve effecten die we al hebben gezien en kijken uit naar verdere ontwikkelingen."

Deze infographic geeft meer informatie over het Agroforestryproject Farm-Life.

Publicatiedatum: