Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe menger voor biologische pluimveevoerfabriek

Na het verwerken van ongeveer 3,5 miljoen ton aan mengsels is de lintmenger in de biologische fabriek in Barneveld in april vervangen door een moderne dubbelassige paddelmenger. De huidige menger behouden ze als back-up en voor het mengen van geperste voeders.

Om de menger te vervangen zou de fabriek twee tot drie weken stil moeten liggen. Dit was uiteraard onwenselijk. Om de productie niet te onderbreken, is de nieuwe menger met bijbehorende transportsystemen in een nieuw gebouw tussen de gereedproduct-silo en de fabriek geplaatst. Hierdoor kon de fabriek operationeel blijven en kon de omschakeling naar de nieuwe menger binnen normale werktijden plaatsvinden.

Toekomstgericht
Vanwege de toenemende vraag naar biologische pluimveevoeders is gekozen voor deze moderne multifunctionele paddelmenger. "Hiermee zetten we een technologische stap vooruit in de productie van meelvormige pluimveevoeders. Met de nieuwe menger zijn de mogelijkheden voor het doseren van vloeistoffen verbeterd. Dit biedt onze voedingsdeskundigen meer flexibiliteit in het optimaliseren van de voeders", zo meldt AR.

Homogener voer
"De nieuwe mengmethode zorgt voor een betere homogeniteit en betere structuurwaarden wat resulteert in een hogere kwaliteit van het eindproduct. In de stal is dit terug te zien in een betere voeropname en betere resultaten. Daarnaast zorgt de nieuwe menger ervoor dat we efficiƫnter kunnen produceren: de capaciteit is hoger en premixdoseringen kunnen sneller verwerkt worden."

Voor meer informatie:
AgruniekRijnvallei
Rijnhaven 14
6702 DT Wageningen
0317 499599
[email protected]
www.agruniekrijnvallei.nl

Publicatiedatum: