Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Terugkijken: webinar natuurlijke plaagonderdrukking in de biologische sierteelt

Maandag 8 juli jongstleden organiseerde Bionext een online studiebijeenkomst over natuurlijke plaagbestrijding in de biologische sierteelt. Wetenschapper Felix Bianchi (WUR) deelde onderzoeksresultaten en biologisch rozenkweker Hans van Hage (De Bierkreek) gaf sprekende voorbeelden uit de teeltpraktijk. Meer dan 40 geïnteresseerden volgden het webinar.

Hoe kun je gaasvliegen, sluipwespen, lieveheersbeestjes in de sierteelt verwelkomen zodat ze plaaginsecten in toom houden? Welke plek hebben bladluizen in een gezond ecosysteem? Randvoorwaarden voor een gezonde populatie van natuurlijke vijanden zijn onder andere bloeiende planten, schuilplaatsen, overwinteringsplekken en passend voedsel. Denk hiervoor aan het planten van houtige gewassen, vroege bloeiers voor een lange bloeiboog, en aan inheemse bloeiers. Maatwerk is daarbij vereist.

Dit webinar is georganiseerd vanuit het project Kennisplatform voor de biologische sierteelt. meer informatie over het project is hier te vinden. En hier is het rapport te vinden met meer informatie over de bevordering van nuttige organismen voor plaagbestrijding en bestuiving.

Klik hier om het webinar terug te kijken.

Publicatiedatum: