Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-landbouwoppervlakte in Duitsland: +29.000 hectare, afname aantal bedrijven

Het aandeel biologische landbouwgrond is volgens het ministerie van Landbouw in 2023 licht gestegen. Er zijn echter minder biologische boerderijen dan in het voorgaande jaar. Het biologische aandeel in het totale landbouwareaal steeg naar 11,4 procent, volgens het Federale Ministerie van Landbouw in Berlijn. Dit was ongeveer 29.000 hectare of 0,2 procentpunt meer dan in 2022.

Het aantal biologische boerderijen, dat al lange tijd toeneemt, daalde met 182 tot 36.680, hoewel het aandeel van alle boerderijen toch met 0,2 procentpunt steeg tot 14,4 procent. De biologische landbouw is minder getroffen door structurele veranderingen dan de landbouw in het algemeen, legde het ministerie uit.

Het doel van het Duitse ministerie van Landbouw is om het aandeel biologische landbouw tegen 2030 te verhogen tot 30 procent van het totale landbouwareaal. De parlementaire staatssecretaris van het ministerie van Landbouw, Ophelia Nick (GrĂ¼ne), zei dat de omschakeling naar biologisch veel boerderijen en verwerkers een alternatief met toekomst zou bieden. "Met biologisch blijven de boerderijen en voedselproducenten in de dorpen. Dit stelt waardevolle banen veilig."

Bron: Zeit

Publicatiedatum: