Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dit zijn de winnaars van de 2024 Sustainable Food Awards

Vorige week zijn in Amsterdam tijdens de Sustainable Foods Summit de winnaars van de 2024 Sustainable Food Awards bekendgemaakt. De jury selecteerde de volgende winnaars:

New Sustainable Product

  • Aduna Superfoods is gouden winnaar met haar Superfood Blends; 's werelds eerste FairWild-gecertificeerde superfoodassortiment, dat onder andere biologische baobab, moringa, kurkuma, hibiscus, enzovoorts bevat.
  • Hermann.Bio Fungi Pad is de zilveren winnaar. De innovatie bestaat uit het kweken van koningsoesterzwammen op schimmelkussens direct bij de eindgebruiker.

Sustainable Ingredient

  • Pact Koffie is gouden winnaar met Cenicafé, een Arabica koffievariëteit die resistent is tegen ziekten en plagen. Koffieboeren hoeven daarom niet ontbossing of verhuizen naar hoger gelegen gebieden om koffie te verbouwen.
  • Nature Bio Foods krijgt zilver voor zijn Kotwa biologisch-dynamische rijst; deze Demeter en Faitrade gecertificeerde rijst wordt geproduceerd door kleine boeren en stimuleert biodiversiteit.

Sustainable Packaging

  • PA Consulting en PulPac krijgen goud voor de eerste Dry Molded Fiber Bottle ter wereld. De innovatieve flessen minimaliseren het gebruik van plastic in voedsel- en dranken.
  • Driscoll's EMEA krijgt zilver voor zijn kartonnen punnets, die 94% minder plastic gebruiken om bessen te verpakken.

Sustainability Pioneer

  • Pachamama Coffee is de gouden winnaar. Het krijgt erkenning voor zijn unieke bedrijfsmodel dat duurzame koffie produceert en tegelijkertijd een positieve impact heeft.
  • Aduna Superfoods krijgt zilver voor het opzetten van ethische toeleveringsketens voor onderbenutte natuurlijke ingrediënten uit Afrika.

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum: