Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Succesvolle pilot met onkruidrobot bij We Grow Organic

Odd.Bot winnaar van Lidl NL Biodiversity Startup Challenge

Odd.Bot is winnaar van de Biodiversity Startup Challenge. De Odd.Bot wiedrobot bleek een effectieve en duurzame oplossing voor onkruidbestrijding, die minstens even goed presteert als handmatig wieden, zo meldt de organisatie. Agritech startup Odd.Bot is in samenwerking met Lidl een pilot gestart bij de biologische teler We Grow Organic en leverancier van Lidl.

Thijs Geerse, eigenaar van We Grow Organic, is enthousiast: "De Odd.Bot wiedrobot biedt een duurzaam alternatief voor handmatig wieden, wat steeds kostbaarder en arbeidsintensiever wordt. De robot werkt autonoom, dag en nacht, wat onze efficiëntie aanzienlijk verhoogt. Opvallend is dat de robot jonge en kleine onkruiden zelfs beter herkent en verwijdert dan menselijke wieders. Waar andere systemen al snel enkele tonnen kosten, ligt deze oplossing voor elke professionele teler binnen handbereik. Dit maakt duurzame onkruidbestrijding toegankelijk voor een brede groep telers."

Maurits Wösten, manager inkoop AGF Lidl Nederland: "Odd.Bot draagt bij aan een gezondere bodem dankzij de minimale impact van de lichtgewicht robot. Het wieden zonder (chemische) gewasbeschermingsmiddelen past in onze visie op duurzame landbouw. Zij zijn dan ook terechte winnaar van de Biodiversity Startup challenge. Wij helpen hen graag verder met onze kennis en de kans om met onze partners samen te werken"

'Esmée van Veen, duurzaamheidsmanager bij Lidl Nederland, licht toe: "Lidl maakt een duurzame en gezonde leefstijl voor iedereen betaalbaar en toegankelijk. Onze duurzaamheidsstrategie is erop gericht actie te ondernemen in de hele keten, van boer tot bord. De missie van Odd.Bot om de transitie naar duurzamere akkerbouw te versnellen, sluit aan op onze ambitie op het gebied van biodiversiteitsherstel."

De Odd.Bot wiedrobot levert ook een bijdrage aan regeneratieve landbouw. Het verwijderde onkruid wordt hergebruikt als groenbemester, wat de bodemkwaliteit verder verbetert. Bovendien werkt de robot volledig elektrisch en dus uitstootvrij.

Martijn Lukaart, CEO en oprichter van Odd.Bot: "De vraag naar onze wiedrobots overtreft onze verwachtingen. We hebben onze productiecapaciteit beperkt om alles ook goed te kunnen blijven servicen. We roepen geïnteresseerde telers dan ook op om snel contact met ons op te nemen als ze volgend jaar al met onze technologie aan de slag willen."

Voor meer informatie:
Odd.Bot
[email protected]
www.odd.bot

Publicatiedatum: