Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Waarom zou elke impact-start-up zich beperken tot het oplossen van één probleem?"

Samen strijden tegen voedselverspilling én verpakkingsafval

No Waste Army en Pieter Pot werken samen om met één product twee problemen aan te pakken: voedselverspilling en verpakkingsafval. Beide partijen geloven dat door samenwerkingen als deze de voedseltransitie kan worden versneld.

Thibaud van der Steen, medeoprichter van No Waste Army, zegt: "Duizenden 'strijders', zoals we onze klanten noemen, hebben ons getipt om met Pieter Pot samen te werken om zo ook verpakkingen te besparen." Jouri Schoemaker beaamt dat ook de achterban van Pieter Pot herhaaldelijk om een samenwerking met No Waste Army heeft gevraagd: "Waar wij tot voor kort enkel focusten op de verpakking, richten we ons nu ook op het intrinsieke product. No Waste Army is hier een perfect voorbeeld van waarmee onze klanten dubbel impact kunnen maken met hun boodschappen."

Van afgekeurde aardappels naar zoete aardappelchips in een pot
Het eerste product dat No Waste Army en Pieter Pot samen introduceren is zoete aardappelchips, gemaakt van geredde zoete aardappels (niet biologisch) van de Polderjongens. Zij hadden een overschot van 50.000 zoete aardappels die niet aan de uiterlijke eisen van supermarkten voldeden. Dankzij de samenwerking tussen De Polderjongens, No Waste Army en Pieter Pot zijn deze geredde zoete aardappels omgetoverd in chips. De zoete aardappelchips zijn nu verkrijgbaar in een herbruikbare glazen pot met statiegeld, via de app van Pieter Pot.

Samenwerken om de voedseltransitie te versnellen
Met deze samenwerking worden twee afvalproblemen aangepakt: voedselverspilling aan de ene kant en eenmalig verpakkingsafval aan de andere kant. Thibaud en Jouri willen met deze samenwerking een voorbeeld stellen van hoe impactgedreven start-ups kunnen samenwerken om de voedseltransitie te versnellen. Jouri zegt: "Waarom zou elke impact-start-up zich beperken tot het oplossen van één probleem, als we samen zoveel meer problemen kunnen aanpakken?" Thibaud voegt toe: "Dit product is het begin van een duurzame samenwerking die de komende tijd veel versnelling zal brengen voor ons en de systeemverandering."

Voor meer informatie:
Pieter Pot
[email protected]
www.pieter-pot.nl

No Waste Army
[email protected]
www.nowastearmy.nl

Publicatiedatum: