Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Opvolger gezocht voor o.a. bio-tuinderij

Boer zoekt Boer in Brabant van start

Het Brabants Agrarisch Jongeren Kontakt (BAJK), de Zuidelijke Land en Tuinbouw Organisatie (ZLTO) en de provincie Noord-Brabant zijn het project 'Boer zoekt Boer in Brabant' gestart. Doel van het matchmakingsprogramma 'Boer zoekt Boer in Brabant' is het creëren van een win-winsituatie. Door agrarische bedrijven zonder opvolger te verbinden aan jongeren die boer willen worden, maar thuis niet die mogelijkheid hebben.

De agrarische bedrijven zijn geselecteerd, de promotiefilmpjes gemaakt. Hieronder lees je meer over Tuin de Es. De andere 3 deelnemende bedrijven en de ondernemers zijn: Marc en Sandra de Wit – Aspergekwekerij de Wit, Frans Nielen en Asia Granatowska – Oaseplants BV en Geert en Myriam Hermans – Winery & Herbs. In de komende weken zal nog een vijfde bedrijf (melkveebedrijf met zorg) voor worden gesteld.

Daniëlla de Winter en Bart Pijnenbrug – Tuin de Es
Aan de rand van het mooie dorp Haaren runnen Daniëlla en Bart de schitterende biologische tuinderij 'Tuin de Es'. Op dit bedrijf wordt tuinbouw gecombineerd met zorg. Het bedrijf is 3 hectare groot waarvan 2 hectare beteeld wordt. Dit gebeurt zowel in een koude kas als in de volle grond. Daarnaast is er een winkel aanwezig. Bart en Daniëlla hebben 12 jaar met veel liefde en passie voor de mooie plek 'Tuin de Es' gezorgd en zijn op zoek naar een ondernemer(s), met hart voor de zorg en biologische landbouw, die op zijn, haar of hun beurt goed voor deze bijzondere plek gaat zorgen.

Daniëlla en Bart zijn op zoek naar een gedreven ondernemer die meerdere ballen in de lucht kan houden. Het is belangrijk dat de opvolger goed in een team kan werken. Daarnaast biedt het bedrijf ruimte om op verschillende manieren invulling te geven aan het ondernemerschap door de verschillende takken die er aanwezig zijn.

Interesse? Schrijf een brief!
Heeft u interesse om boer te worden bij één van deze bedrijven? Schrijf dan een brief! Stel uzelf voor en leg uit waarom u de ideale opvolger bent. Stuur uw brief uiterlijk 1 september naar [email protected].

Hoe het dan verder gaat
De bedrijven maken een selectie uit de ingekomen brieven. Begin oktober vinden er speeddates plaats. Na de speeddates kunnen 3 potentiële opvolgers een dag meelopen op het bedrijf. Daarna maken de bedrijven een keuze met wie ze eventueel verder gaan om te kijken hoe de buitenfamiliaire samenwerking verder vorm kan krijgen.

Meer informatie
Boer zoekt Boer in Brabant is een initiatief van het Brabants Agrarisch Jongeren Kontakt (BAJK), de Zuidelijke Land en Tuinbouw Organisatie (ZLTO) en provincie Noord-Brabant. Het project komt voort uit het 'Boer zoekt Boer' project van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK).

Voor meer informatie: www.bajk.nl

Publicatiedatum: