Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

1.500 bezoekers vieren de 40ste verjaardag van Bio Planète

Maak kennis met biologische landbouw en biologische oliën - dat is waar de biologische boerderij Klappendorf en Bio Planète Ölmühle Moog bezoekers half juni voor uitnodigden. Ongeveer 1.500 bezoekers vierden op 15 juni een groot verjaardagsfeest op het 2e 'Klappendorfer Hoffest'.

Eén van de hoogtepunten van de dag was zeker de roofvogelshow van Hans-Peter Schaaf, die jong en oud in verrukking bracht met zijn jonge uilen. De olieworkshops en kruidenwandelingen, waar bezoekers veel interessante feiten over regionale oliezaden en wilde kruiden te weten kwamen en zelfs in staat waren om hun eigen zonnebloemolie te persen, wekten ook bijzondere belangstelling. Ook de kleine tentoonstelling over de geschiedenis van Bio Planète en de regionale markt, waar 's middags de Saksische minister van Milieu Wolfram Günther rondwandelde en onder andere met de oprichtster van Bio Planète, Judith Faller-Moog, over het belang van biologische landbouw en biologisch voedsel discussieerde, vielen in de smaak bij de bezoeker

's Avonds werd het nog feestelijker toen Bio Planète een soirée organiseerde. Naast burgemeester Conrad Seifert van Hirschstein en districtscommissaris Ralf Hänsel van Meissen, vele partners en klanten, waren ook de Saksische minister van Justitie Katja Meier, de Noordrijn-Westfaalse minister van Gezinszaken Josefine Paul en de directeur van de Duitse vereniging voor duurzame economie Katharina Reuter onder de genodigden. In haar welkomstwoord blikte Silvia Bender, staatssecretaris bij het federale ministerie van Voedsel en Landbouw, in veel opzichten terug op de lange reis van de oliemolen: "De beslissing om vanaf het begin voor biologisch te kiezen was moedig, baanbrekend en juist", zei ze, "deze reis is een succesverhaal."

Derde van links Judith Faller-Moog

Het 2e Klappendorfer Hoffest eindigde met de sensationele zonsondergang die typisch is voor Klappendorf en een concert door het FOURtissimo ensemble van de Elbland Philharmonie Sachsen - in de mooiste aardappelhal van Duitsland, volgens zangeres Kathy Leen.

Voor meer informatie:
BIO PLANÈTE - Ölmühle Moog GmbH
Klappendorf 1
01623 Lommatzsch (Duitsland)
+49 (0) 35241 820 80
[email protected]
www.bioplanete.com

Publicatiedatum: