Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Myrthe Neuman, Een pure Nootzaak:

"Voor de ambachtelijk gerookte amandelen heb ik een wachtlijst opgesteld"

Myrthe Neuman van Een Pure Nootzaak werkt al 12 jaar hard voor een betere wereld, door haar biologische producten los aan te bieden. Ooit begonnen als losse kruiden en theekraam op de markt, eigenlijk uit een persoonlijk gemis daarvan, is Een Pure Nootzaak inmiddels uitgegroeid tot een goedlopend bedrijf met een winkel in Zutphen én een grote marktkraam in Utrecht met ruim 550 losgeschepte producten. Van kraakverse noten tot ongezoete zuidvruchten en zaden, muesli's en suikervrije granola's, melen, granen, rijst, (glutenvrije) pasta. Maar ook 200 soorten kruiden en thee.

Myrthe in de winkel

Myrthe: "Wij maken de meeste mengsels zelf, en dat proef je. Er zit geen zout in onze kruidenmixen, dus je proeft puur de specerijen. Mensen komen echt van ver voor onze producten. Zo is er klant Ben, die elke zoveel tijd 10 kilo zilvervliesrijst laat overkomen, omdat de smaak van mijn rijst hem zo aan zijn kindertijd doet denken! Of Jankees, die verslingerd is aan mijn amandelen en pecannoten en daar elke maand een grote doos van bestelt." Verder maken Sofie en Myrthe zelf bonbons, die altijd gretig aftrek vinden, en zijn zij uniek in Nederland met ambachtelijk gerookte amandelen. "Daar heb ik een wachtlijst voor opgesteld", lacht Myrthe, "omdat de noten drie weken in de rookkast moeten liggen, zijn ze er steeds een tijdje niet en dan weer wel. Dan mail of app ik de mensen op de lijst en komen ze deze meteen halen."

In de Zutphense winkel in de binnenstad is Een Pure Nootzaak tevens tappunt voor schoonmaak- en wasmiddelen. Maar je vindt er ook zelfverzorgingsproducten, zoals shampoo en conditionerbars, zelfgemaakte goudsbloemcrème en nog veel meer.

Samen met trouwe hulp Sofie, die al 8 jaar bij haar werkt, draaien ze winkel en markt met heel veel plezier en enthousiasme. "Met een enorme productkennis en producten waar wij helemaal achterstaan, omdat ik altijd leveranciers zoek met producten waar een goed verhaal achterzit. Dit heeft in de jaren geleid tot een groot trouw klantenbestand, zowel in Zutphen als in Utrecht. Zo is er himalayazout rechtstreeks uit Pakistan, zonder tussenpersoon, en koffiebonen van een Peruaans vrouwenproject, waarmee zij minder afhankelijk zijn en een goed loon verdienen."

En toen groeide het idee voor een winkel in Utrecht, geeft Myrthe aan. "Zodat de klanten van de markt 6 dagen hun potten kunnen komen vullen in plaats van alleen op de vrijdag op de Vredenburg biomarkt. Náást de winkel in Zutphen, want die blijft natuurlijk gewoon bestaan. Het plan lag er al toen Daan van Veen kwam werken op de markt, en hij was met hetzelfde idee bezig om een zero waste winkel te openen. Begin dit jaar nam LOOS, verpakkingsvrije fiets in Utrecht, contact op om te kijken of we onze krachten niet beter konden bundelen. En daaruit is een prachtige samenwerking ontstaan van 5 gedreven mensen, die PUUR en LOOS heet. Wij vullen elkaar heel mooi aan."

Voor meer informatie:
Myrthe Neuman
Een Pure Nootzaak
Lange Hofstraat 18
7201 HV Zutphen
06 30026026
[email protected]
www.eenpurenootzaak.nl

Publicatiedatum: