Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Publieke stemronde loopt tot en met 17 juni

VOORbeeld-verkiezing 2024: € 403.138 beschikbaar voor winnende projecten

De publieke stemronde van de VOORbeeld-verkiezing 2024 is gestart op 3 juni 2024. Er hebben inmiddels al ruim 28.000 mensen hun stem uitgebracht. Iedereen kan nog tot en met 17 juni stemmen op deelnemende projecten VOOR een groene samenleving in VOORbeeld-verkiezing 2024 om te bepalen welke ingezonden projecten doorgaan naar de beslissende juryronde en kans maken op het winnen van een groot geldbedrag (€403.138 beschikbaar). Tot de kanshebbers behoren ook diverse deelnemers die in de biologische sector actief zijn, waaronder Toekomstboeren, Boer Sil & Boerin Saar, Ikbenboer.nl (bio-melkveebedrijf en BD-akkerbouwbedrijf Zonnehoeve).

Waarom een groene samenleving?
Uit onderzoek blijkt dat mensen in een groene leefomgeving gelukkiger en gezonder zijn. Met het thema groene samenleving willen de organisatoren van de VOORbeeld-verkiezing bijdragen aan een groene, regeneratieve en klimaatneutrale economie die een positieve impact heeft op mens, dier en omgeving.

Wie kan meedoen?
Iedereen die een inspirerend project heeft dat bijdraagt aan een groene samenleving, kan meedoen en kans maken op het winnen van een groot geldbedrag. VOOR zoekt projecten die met een eenmalige donatie van VOOR blijvend impact kunnen maken en daarbij in staat zijn om zoveel mogelijk mensen te betrekken. Initiatieven die inspireren, VOORbeelden van maatschappelijke vernieuwing, van lef, van positief denken en van gewoon doen.

Jury en winnaars
Voor de winnende projecten is dit jaar een recordbedrag van € 400.138,- beschikbaar. De jury (Tanja Jess, Anousha Imambaks, Marianne Thieme, Simone Filippini en Jan Rotmans) bepaalt tijdens de Feestelijke Finale op 17 oktober aanstaande welke projecten winnen.

Over VOOR en de VOORbeeld-verkiezing
VOOR is een bemiddelingsformule voor managers, staf, directie, bestuurders en toezichthouders – voor tijdelijke en voor vast. We zijn een netwerkorganisatie zonder kantoor. Met onze aanpak van werving en selectie ondersteunen we organisaties en kandidaten om van betekenis te zijn voor de samenleving. Een van de kernwaarden van VOOR is delen. Door 10% van de omzet te doneren wil VOOR bijdragen aan projecten die de wereld mooier maken. De VOORbeeld-verkiezing is een inspirerend platform voor mooie maatschappelijke initiatieven.

Mijlpalen
3 t/m 17 juni 2024 Openbare stemronde waarbij iedereen via sms kan stemmen op zijn favoriete project(en).

juli 2024 Uit de top 15 kiest de jury 5 genomineerde projecten. Alle genomineerde projecten krijgen van de jury vragen mee om hun presentatie tijdens de Feestelijke Finale voor te bereiden.

17 oktober 2024 De genomineerden presenteren hun project, waarna de jury aan het einde
van de avond bekend maakt welke winnende projecten gezamenlijk €403.138,- ontvangen.

Bekijk hier welke impact VOOR de afgelopen 10 jaar gemaakt heeft met 18 projecten.

Stemmen kan hier.

Publicatiedatum: