Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Workshop Kippen & Kippenkar levert nieuwe kennis en inzichten op

Vorige week donderdag vond bij Boerderij tussen de Hagen een workshop Kippen & Kippenkar plaats. De deelnemers gingen enthousiast en met veel nieuwe kennis en inzichten weer naar huis.

Het kleinschalig houden van kippen brengt diverse ecologische voordelen met zich mee en past vaak goed in een agroforestry systeem, een landbouwsysteem waarbij de primaire bedrijfsvoering wordt versterkt door het opnemen van bomen en struiken die op verschillende manieren toegevoegde waarde leveren.

Ron van Zandbrink van Boerderij tussen de Hagen organiseerde samen met Eva Vos (Kipeigen) en Vera Bavinck (dierenarts, en gespecialiseerd in kleinschalig kippen houden) een workshop om te vertellen hoe hij stappen zet om natuur en ondernemen te combineren en het kleinschalig houden van kippen daar een belangrijk onderdeel van uit maakt, zowel ecologisch als economisch.

Ron bouwde zelf 2 kippenkarren en houdt dubbeldoel kippen, dat wil zeggen kippen voor zowel de eieren als het vlees. Sprekers Eva Vos en Vera Bavinck gingen dieper in op thema's als voeding, gedrag, huisvesting en gezondheid.

Een middag vol inspiratie die deel uit maakt van het programma van workshops, open dagen en rondleidingen die Boerderij tussen de Hagen organiseert als demonstratiebedrijf voor duurzame landbouw. De volgende workshop staat gepland op 3 juli en gaat dieper in op notenbomen en het snoeien hiervan.

Voor meer informatie: www.boerderijtussendehagen.nl

Publicatiedatum: