Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'De Queeste'

Film over de zoektocht naar biologische landbouw

Morgen, 15 februari, gaat in het Dordtse filmtheater De Witt de film De Queeste in première. Deze film is gemaakt door socioloog Bert den Boer en filmmaker Kees van Berchum uit Dordrecht en gaat in op de zoektocht van drie biologische boeren.

"Het besef daalt steeds meer in dat het landbouwsysteem, dat we nu hebben, niet langer houdbaar is, en dus niet toekomstbestendig. De Queeste is een documentaire over de transitie naar een duurzaam voedselsysteem. We volgen de zoektocht van drie pioniers Mees Visser, Cornelis Mosselman en Frank de Koning. Zij verdiepen zich in kansen, uitdagingen en twijfels met boeiende gesprekspartners. Het resultaat: integere verhalen die inzicht geven in wat er zoal speelt om tot verandering in het voedselsysteem te komen", zo beschrijven de makers.

AD sprak met Bert en Kees over het idee om over de omschakeling naar biologische voedselvoorziening een film te maken. "Uiteindelijk viel de keuze op drie boeren, wel allemaal actief in de biologische landbouw, waarbij wij er voor moesten oppassen geen promotiefilm te maken voor het eten van meer biologische producten. Dat was voor ons een harde randvoorwaarde. Bij ons ging het vooral om de achtergronden te belichten. Waar lopen boeren die radicaal omschakelen naar het biologisch verbouwen van ons eten zonder gebruik van gif en kunstmest, in de praktijk zoal tegenaan? Wat zijn de struikelblokken en meer van dat soort dingen", zo vertelt Kees van Berchum. Lees hier meer.

Publicatiedatum: