Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oostenrijk: 2.000 biologische kerstmenu's voor mensen in nood

Voor de vijfde keer is bio austria een samenwerkingspartner van dm in een speciaal initiatief tijdens de adventstijd: kerstdiners gemaakt van hoogwaardige biologische ingrediënten voor daklozen en behoeftigen in heel Oostenrijk. Biologische driegangenmaaltijden worden in de aanloop naar Kerstmis vers bereid en geserveerd aan mensen in noodslaapcentra en sociale huisvesting in het hele land. In totaal worden er maaltijden verstrekt aan 2.000 mensen.

Barbara Riegler, voorzitster van Bio Austria, Harald Bauer, directeur van dm en Johannes Dines, directeur van Caritas. © dm/michael preschl fotografie

Biologisch voedsel uit de regio voor een warme feestmaaltijd
dm doneert ingrediënten uit het biologische assortiment en decoraties voor de kerstactie Verse producten zoals vlees en groenten worden gekocht van bio-boeren uit Oostenrijk. De biologische vereniging zorgt voor de organisatie en levering van dit biologische voedsel. Om onnodige extra transportroutes die schadelijk zijn voor het klimaat te vermijden, worden de benodigde producten geleverd door naburige dm-winkels en regionale biologische boerderijen aan keukens in het hele land.

"Als biologische vereniging vinden wij het ook belangrijk om onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen. Daarom doen we ons best om te helpen waar hulp nodig is en waar wij als gemeenschap van biologische boeren een bijdrage kunnen leveren," benadrukt bio austria voorzitster Barbara Riegler. "We hopen dat we door deze samenwerking met dm een bijdrage kunnen leveren om zoveel mogelijk mensen in moeilijke situaties een fijne en verwarmende kerstervaring te bezorgen."

dm klanten ondersteunen met donaties
"Omdat we de nood in onze directe omgeving zien, organiseren we ook dit jaar samen met bio austria en de sociale instellingen feestmaaltijden voor ongeveer 2.000 mensen", zegt dm-directeur Harald Bauer. "Op deze dag willen we ervoor zorgen dat de bezoekers van de instellingen niet alleen te eten krijgen, maar dat ze ook naar huis gaan met een warm gevoel dat er mensen zijn die om hun situatie geven en zich persoonlijk inzetten om een lekker feestmaal op tafel te zetten."

dm-klanten hebben de mogelijkheid om deze kerstactie te steunen met een donatie van vijf euro aan de kassa. Deze donatie wordt gebruikt om de verse producten van bio austria te financieren. Als bedankje ontvangen de donateurs dit jaar een geborduurde kerstkaart. De extra donaties gaan naar de deelnemende organisaties.

Bron: Bio Austria

Publicatiedatum: