Nieuw in het Biokaas Kinderdijk assortiment: Buffelkaas, gemaakt van 100% biologische melk van Nederlandse waterbuffels. "Na maandenlang experimenteren met recepten hebben we een frisse, lichtzoete buffelkaas weten te maken met een romig mondgevoel, vergelijkbaar met Italiaanse buffelmozzarella. Heerlijk voor in een salade of pasta, maar uiteraard ook op de boterham of sandwich. Net als onze andere kazen is ook de buffelkaas vrij van toegevoegde geur-, kleur- of smaakstoffen. U proeft de natuur! In vergelijking met koemelk bevat buffelmelk meer eiwitten en calcium en minder lactose", vertelt Nico van Houwelingen namens Biokaas Kinderdijk.
De buffelkaas vormt een verbreding naast de bestaande biologische, vegetarische koeien-, geiten- en schapenkazen van Biokaas Kinderdijk. "Er wordt heel veel mozzarella gemaakt van buffelmelk, maar vrijwel geen halfharde uitvoering. De eerste reacties zijn dan ook zeer positief."
Voor meer informatie:
Nico van Houwelingen
Biokaas Kinderdijk
Molenkade 11a
2954 LB Alblasserdam
06 53190791
[email protected]
www.biokaaskinderdijk.nl
www.bkkinderdijk.nl