Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Areaal +163% sinds 2010, aantal bio-wijnmakerijen +93 sinds 2015

Bijna 23% van het Italiaanse wijngaardareaal is nu biologisch

Het areaal biologische wijngaarden in Italië blijft groeien. Volgens het landbouwstatistiekenbureau Ismea is het areaal in 2022 met 6% toegenomen tot 133.000 hectare. Biologische wijngaarden zijn daarmee goed voor 22,6% van het totale nationale areaal. Daarentegen wordt slechts 6% van alle wijnen op de markt gebracht met het biologische label.

Dit alles staat in het Ismea-rapport 'Organic wine: the numbers of the supply chain updated to 2022'. De toonaangevende biologische regio's zijn Sicilië met 36.937 hectare en Toscane met 22.802 hectare. Meer dan 65 procent van het gecertificeerde biologische wijnbouwgebied bevindt zich in de regio's Sicilië, Toscane, Puglia en Veneto.

Sinds 2010 is het biologische wijngaardareaal in Italië met 163 procent toegenomen, terwijl het aantal biologische wijnmakerijen sinds 2015 met 93 procent is gegroeid. De regio's met de meeste gecertificeerde biologische wijnmakerijen zijn Toscane, Veneto, Piemonte, Sicilië en Emilia Romagna.

Bron: Wein-Plus

Publicatiedatum: