Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sterker en meer capaciteit

Nieuwe elektrische, modulaire werktuigdrager gepresenteerd

Tijdens Groot Groen Plus in Zundert, afgelopen week, toonde Gebr. Ezendam de nieuwe Globus E trike ETK2000 met een spoorbreedte van 1.95 meter en een doorrijhoogte van 2 meter. Deze elektrische trike is recentelijk geleverd aan Boomkwekerij Duchêne in Essen, België.

De trike is een zijspanmodel met drie wielen van 70 centimeter diameter. Ieder wiel heeft een 2100W, 60V borstelloze motor met planetaire aandrijving in de velg en haalt een snelheid van 12 kilometer per uur. "Hierdoor is voor de aandrijving geen ketting overbrenging nodig, wat krachtverlies, slijtage en lawaai scheelt. Bovendien zijn de werktuigdragers licht van gewicht en spaart dus de bodem", vertelt Hens Hinloopen namens Gebr. Ezendam.

De eerste E-trike werd vorig jaar geleverd aan Kwekerij Peco in Dongen. Deze E-trike heeft 3 rijen schoffelelementen met vingerwieders en een rijenbemester bovenop. "Vader en zoon Van Dongen hebben dit seizoen al met grote tevredenheid met de E-trike gewerkt en halen makkelijk met het Lithium Pakket een dag schoffelen. De nieuwe E-Trike die gedemonstreerd werd heeft meer opties dan die van kwekerij Peco. Naast schoffelen en rijenbemesting kan de E-trike eenvoudig omgebouwd worden met 4 rijen LVS NK80Lt set met GPS. t.b.v. onkruidbeheersing en het uitbrengen van groene plantverstevigende middelen. Als laatste kunnen er 2 kouters aangekoppeld worden om druppelirrigatie 10 centimeter in de grond te brengen. De 4 werkmodules zorgen dat de kweker geïntegreerde gewasverzorging kan toepassen en flexibel kan werken en grootte capaciteit heeft ( 1½-2 hectare per uur). Tevens is deze E-Trike uit gerust met 3 nieuwe Lithium Fe (LiFePO4). "Dit is een nieuwe generatie accu's met toevoeging van ijzer. Ze hebben een hogere energiedichtheid en gaan langer mee en zijn minder brandgevaarlijk. De machines vallen onder de Mia/Vamil subsidieregeling. Gebr Ezendam en Hens Hinloopen ontwikkelen al 5 jaar elektrisch modulaire werktuigdragers ten behoeve van gewasverzorging.

Voor meer informatie:
Hens Hinloopen
Gebr. Ezendam
Dellenparkweg 12
8161 AP Epe
06 51629577
[email protected]
www.henshinloopen.nl
www.ezendamborne.nl

Publicatiedatum: