Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Na 30 keer dragen nog steeds fashionable'

Tiende editie Dutch Sustainable Fashion Week: 5-11 oktober

DSFW (Dutch Sustainable Fashion Week) viert van 5-11 oktober haar tiende editie. DSFW heeft zich in al die jaren toegewijd om de mode-industrie te transformeren en consumenten een nieuwe weg in te laten slaan naar duurzame mode. In plaats van de traditionele benadering van het constant introduceren van nieuwe collecties, roept DSFW op tot een verandering in de manier waarop we kleding benaderen. De nieuwe slogan van DSFW luidt: 'na 30 keer dragen nog steeds fashionable', en daarmee wil DSFW inspireren om bestaande kledingstukken langer te dragen en beter te combineren.

Openingsevent DSFW. Foto's: Rosa van Ederen.

DSFW zal tijdens het evenement in acht steden een reeks activiteiten en Experience Centers organiseren die het idee van 'minstens 30 keer dragen' belichten. Deelnemende steden zijn: Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Haarlem, Enschede, Den Bosch, Arnhem en Groningen.

In Rotterdam doen meer dan 50 ontwerpers, ondernemers, scholen en winkels mee op 7 verschillende plekken in de stad. Het Rotterdamse experience center van de DSFW is gelegen in Ox (dé nieuwe social hub in het hart van Rotterdam) exposities, doen ze mee aan een 7-daagse kledingruil van The Swapshop, of duiken ze in een verdiepend programma over vakmanschap en duurzaamheid door Maison M'Elise. Dit Rotterdamse experience center wordt op woensdag 5 oktober om 17.00 feestelijk geopend met de fashion show 'The Runaway Crashers' van Rotterdamse couturier Rosalie Key.

Ook buiten het experience center gebeurt er van alles in de stad. Modeontwerper Joline Jolink viert dit jaar net als de DSFW haar 10e bestaansjaar. Aan de hand van de documentaire vertoning van The BIGGEST Little Farm geeft zij in Kino een inkijkje in haar eigen plannen op haar nieuwe boerderij in Welsum. En in het Beauty & Design lab van Zadkine is er een 7-daags programma vol workshops, talks en tips.

"We willen laten zien dat er in Rotterdam heel veel ontwerpers, makers en doeners zijn, die op een hele nieuwe manier verandering brengen in de mode industrie", zegt Monique Drent, Programma Manager Rotterdam van DSFW.

DSFW Reshare installation bij DSFW Amsterdam.

"We willen het Rotterdamse shoppubliek laten zien dat duurzame mode 'up and coming' is, in veel verschillende vormen komt en ook heel betaalbaar kan zijn. Duurzame keuzes geven zoveel extra mogelijkheden aan je outfits!"

DSFW moedigt iedereen aan om deel te nemen aan de beweging naar duurzame mode door de hashtag #30KeerDragen te gebruiken op sociale media en hun eigen creatieve stylingtips te delen.

Voor meer informatie:
Monique Drent
The Swapshop
[email protected]
www.dsfw.nl

Publicatiedatum: