Demeter is de oudste telersvereniging in Duitsland en toevallig ook degene met de strengste regels. Het baanbrekende internationale keurmerk staat al sinds 1924 voor een levendige, circulaire economie en hanteert strenge criteria en inspecties om gezonde, biologische landbouw te garanderen. Vanaf deze maand zijn drie gloednieuwe Vivani chocoladerepen de eerste van het merk die het Demeter-label dragen. Eén daarvan is volgens de Duitse producent een echte innovatie."Na de overstap naar milieuvriendelijkere verpakkingen en de lancering van ons eigen directe cacaoproject in de Dominicaanse Republiek, zijn de eerste Demeter chocoladerepen in ons assortiment weer een belangrijke stap op weg naar het waarmaken van onze claim een betrouwbaar ethisch merk te zijn", legt Gerrit Wiezoreck, Managing Director van het in Bochum gevestigde EcoFinia GmbH, uit. "Met deze repen zijn we ook het eerste bedrijf dat Demeter-chocolade van hoge kwaliteit aanbiedt voor minder dan 3 euro in Duitse bio-winkels en supermarkten. Op deze manier maken we Demeter-chocolade toegankelijk voor meer mensen", vervolgt Gerrit.
Om het Demeter-label te krijgen, moest EcoFinia nauw samenwerken met zijn cacaopartner in de Dominicaanse Republiek om ervoor te zorgen dat de 3 cacaoplantages voldeden aan de hoge Demeter-normen. Om de doelstellingen te bereiken is biologische veeteelt geïntegreerd in de finca's (met koeien, kippen en ganzen, et cetera) en is holistische compostering met gesloten kringloop opgezet. De oogstcycli zijn ook afgestemd op de natuurlijke patronen van de zon en de maan.
Net als de bestaande Vivani producten zullen de nieuwe Demeter repen ook gecertificeerd worden volgens de EU-regelgeving voor biologische landbouw om de hoogst mogelijke milieunormen te garanderen. De herkomst van de Demeter cacao is 100% traceerbaar. Bij de productie van de chocolade wordt de cacao verwerkt volgens het 'Bean to Bar' principe. Met andere woorden, van het roosteren van de bonen tot hun aankomst in de partnerfabriek van EcoFinia. Dit is een belangrijk kwaliteitskenmerk voor chocoladeliefhebbers.
Om de Demeter chocoladeproducten te onderscheiden van de rest van het assortiment, is voor de verpakking gekozen voor een ander materiaal. De Demeter-chocoladerepen zijn verpakt in fijn papier in plaats van in carcoard. Het beeldmateriaal is opnieuw ontworpen door Vivani's belangrijkste kunstenaar, Annette Wessel.
Meer over de range
Blood Orange Superior Dark | 90 gram | Consumentenadviesprijs €2,99 | 100% Santo Domingo Fine Cacao | Vegan | Demeter | Bean to bar
Een reep die gemaakt is met ingrediënten die uitsluitend afkomstig zijn van de cacaoboon: cacaomassa, cacaoboter en cacaopoeder, Zonder toegevoegde suiker. Een klein druppeltje etherische olie van bloedsinaasappel voegt een fijne fruitige noot toe als aanvulling op de gedurfde cacaosmaken.
'Superior Dark Chocolate 80% Cacao' | 90 gram | Consumentenadviesprijs €2,99 | Santo Domingo Fine Cacao | Vegan | Demeter | Bean to bar
Een krachtige cacaosmaak en subtiele zoetheid. Deze fijne pure chocolade bevat 80% Dominicaanse cacao en is volgens de producent een echte topper voor iedereen die houdt van pure, pure chocolade met zijn onmiskenbare cacaosmaken.
'Dark Milk' | 90 gram | Consumentenadviesprijs €2.99
Santo Domingo Fine Cacao | Demeter | Bean to bar
De buitengewone samenstelling van de 'Dark Milk' reep is volgens de producent een echte innovatie. "Met een hoog cacaogehalte van 70% biedt deze melkchocoladereep een fascinerende smaakervaring voor liefhebbers van zowel melk- als pure chocolade. Zacht en romig, en met een laag suikergehalte in vergelijking met conventionele melkchocolade."
Voor meer informatie: www.vivani.de