Sinds 1 augustus 2022 kweekt champignonkwekerij Stadler biologische champignons voor de Zwitserse markt. "Twintig jaar geleden hebben we de eerste proeven gedaan met de biologische champignonteelt, maar toen was er nog geen marktvraag naar deze producten. In 2021 kregen we een order voor biologische champignons van Coop. De marktsituatie is veranderd en de vraag naar biologische producten en biologische champignons is toegenomen, dus we zijn overgestapt. Consumenten willen gezond, duurzaam geteeld voedsel en dat pleit voor biologisch, dat kunnen wij garanderen," legt eigenaar Cédric Stadler uit.
"De markt heeft zich positief ontwikkeld en de verkoop is bevredigend," vervolgt Stadler. "Consumenten zijn zich meer bewust van duurzame en veilig geteelde producten. Voedselveiligheid met duurzame teelt en regionale producten van hoge kwaliteit zullen een kenmerk van onze toekomst zijn. Tegen deze achtergrond zal biologische landbouw steeds belangrijker worden."
Voor meer informatie:
Champignons Stadler Aigle
Tel: 024 466 21 49
[email protected]
www.champignons-stadler.ch