Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kom kijken en leren van de teeltervaringen op 5 juli tijdens de BioVelddag

Veldbonen en lupine de nieuwe superbonen?

De teelt van eiwitgewassen staat momenteel erg in de belangstelling. Telers zoeken naar de juiste rassen en teeltwijze. Afnemers in de diervoeder- en levensmiddelensector zijn geïnteresseerd lokaal geproduceerd eiwit als grondstof. Daarnaast is er groeiende interesse voor meer biodiverse en klimaatrobuuste teeltsystemen. Mengteelt past heel goed in deze trend. Op de BioVelddag is een demo te zien van de mengteelten tarwe-veldboon en tarwe-witte lupine. Door het Louis Bolk Instituut is, samen met akkerbouwers en veehouders, veel ervaring opgedaan met mengteelten. Veehouders teelden veldboon of erwt in mengteelt met diverse granen voor eigen gebruik; geoogst als GPS of als droge korrel. Voor de akkerbouw ligt de afzet ingewikkelder, omdat verwerkers zijns ingesteld op de afname van mono-product. De onderzoekers van Louis Bolk Instituut praten u graag bij over de resultaten en innovaties uit de projecten.

Op woensdag 5 juli 2023 is het Louis Bolk Instituut aanwezig op de BioVelddag. Dit jaarlijks evenement vindt plaats op de proeftuin Agroecologie en Technologie in Lelystad. Open teelten-WUR, Louis Bolk Instituut, Agrifirm, Ceres en de BioAcademy, organiseren weer live in Lelystad de BioVelddag 2023. Het thema dit jaar is Markt, Mechanisatie & Maatschappij het BioVelddag. Het team wil daarmee een bewuste verbinding leggen met de hedendaagse benodigdheden in de sector. Anders dan andere jaren wordt er ruimte geboden voor demonstraties vanuit de praktijk. Dit kan in de vorm van mechanisatie technieken of in de vorm van de aanleg van een rassenproefveld of nieuwe (meng) teelten.

BioVelddag 2023 'Markt, Mechanisatie & Maatschappij'
Datum: woensdag 5 juli 2023
Start Velddag: 13 uur, veld- en machinedemo's, workshops, en meer
Entree bezoekers: gratis
Meer informatie of aanmelden als standhouder: www.biovelddagen.nl

Apart aanmelden voor het ochtendprogramma
Agrifirm lezingen: Kringloop sluiten op de (melk)veehouderij, levensduur witte klaver verlengen, en Europese bio marktanalyse (voor iedereen) start 10 uur. Opgave via www.agrifirm.nl/velddag
Skal-workshop regelgeving start om 9 uur; opgave via deze link.

Publicatiedatum: