In een Duitse supermarkt was een bio-komkommer vorige week goedkoper dan een conventionele komkommer. Een 'gewone' komkommer kost er 1,99 euro en een bio-komkommer 1,49 euro. Beide komkommers komen uit Spanje is op de foto te zien, net als dat de bio-komkommer klasse II is en de conventionele komkommer klasse I.
Hoewel het misschien een uitzondering is, is het reden voor een discussie op LinkedIn, aangeslingerd door een woordvoerder van het Bundesministerium für Ernähung und Landwirtschaft.
Zij stelt dat 'goedkoop' duurder lijkt te worden én ziet een verband tussen de lagere afhankelijkheid van bio-telers van met behulp van dure grondstoffen geproduceerde meststoffen in vergelijking met conventionele telers. Uiteraard zijn er meer factoren die meespelen in de prijsvorming, benadrukt zij wel, maar 'elke euro die in een veerkrachtig systeem wordt geïnvesteerd, betaalt zich dubbel en dwars uit' aldus de woordvoerder.