Voor de ouders die door de bomen het bos niet meer zien heeft de Kleine Keuken een nieuw kennisplatform gelanceerd. Een toegankelijke website waarop je alles kunt vinden over gezond en energiek opgroeien. Alle kennis op één plek. de Kleine Keuken vertaalt wetenschappelijke artikelen naar begrijpelijke taal, zodat deze informatie voor elke ouder beschikbaar wordt. Dit doen zij in de vorm van blogs, recepten, video’s en podcasts. Voor de Kleine Keuken is dit een logische, volgende stap; zij wil ouders en verzorgers namelijk helpen bij het maken van de beste keuzes voor hun kinderen. En dat gaat voor de Kleine Keuken veel verder dan alleen voeding.
Van productmerk naar lifestyle merk
De experts en ouders bij de Kleine Keuken maakten al de producten die zij zelf misten: voedzame, biologische kindervoeding en natuurlijke babyverzorging. Maar ze voelden ook de groeiende noodzaak om hierover te vertellen, want "als je meer mensen bereikt kun je pas echt verandering teweeg te brengen."
De Kleine Keuken springt met haar holistische kijk op thema’s als voeding, verzorging, bewustwording en beweging in een gat tussen de reguliere en alternatieve media. "Gezondheid gaat voor ons veel verder dan voeding alleen, want ook andere factoren spelen een rol. Wij benaderen gezondheid vanuit een holistische hoek: we kijken naar het hele lichaam. Alles staat met elkaar in verbinding", aldus Kirsten Toeset, oprichtster van de Kleine Keuken. "Het lichaam en immuunsysteem worden grotendeels opgebouwd in de eerste drie levensjaren van een kind, ook wel ‘de eerste 1000 dagen’ genoemd. Hierbij is niet alleen gezonde voeding van belang, maar ook beweging, en lekker in het eigen lijf zitten". Al deze factoren zijn van invloed op de ontwikkeling van het kind.
Uit onderzoek van de Kleine Keuken blijkt dat ouders zich vaak niet bewust zijn van de invloed die zij hebben op de gezondheid van hun kind. "Er is zoveel essentiële informatie beschikbaar die nu niet bij ouders terecht komt; lastig te vinden óf in onbegrijpelijke taal. Zonde." Daar brengt de Kleine Keuken nu verandering in met dit platform. En ze heeft grootse ambities; in de toekomst zullen er onder andere evenementen georganiseerd worden, zoals een fanmarkt, waar men als ouder lezingen en workshops rondom deze thema’s kunt volgen. De Kleine Keuken transformeert hiermee van productmerk naar lifestylemerk, voor ouders met kinderen van 0 tot 6 jaar.
Door ouders én experts
"Dit wordt de informatiebron die ik zelf had willen hebben toen mijn kinderen jonger waren", aldus Kirsten Toeset. Op het nieuwe platform delen ouders én experts van de Kleine Keuken, alle kennis die zij in huis hebben. Maar dat niet alleen, je vindt hier voedingsschema’s, recepten en ook gastblogs van diverse experts. Dit is dé site waar je het antwoord vindt op prangende vragen als: mijn kind heeft buikpijn; waar komt dit vandaan? Wat zijn natuurlijke oplossingen bij doorkomende tandjes? Wat is het verschil tussen geraffineerde en ongeraffineerde suikers? Hoe verhoog ik de weerstand van mijn kleine?
Elke maand verschijnt er een nieuwe podcast, waarin de Kleine Keuken in gesprek gaat met specialisten op het gebied van gezond en energiek opgroeien. Judith M. Deckers-Kocken, een ervaren kinderarts voor maag-darm-leverziekten, en auteur van het boek ‘Kinderbuik’, vertelt over wat de buik zegt over hoe je kind zich voelt. Andere experts die aan het woord komen zijn onder andere: Claire van den Heuvel, auteur van het kookboek ‘Easy Peasy’ en de zussen Anna en Frederieke Jacobs van How About Mom. En natuurlijk de Kleine Keukens eigen voedingsexpert: Rosanne Wolfsen.
Voor meer informatie:
De Kleine Keuken
[email protected]
www.dekleinekeuken.com