Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Martine Bisschop, Landgoed De Houberg:

"We willen geen vlees weggooien, daar heeft het dier niet voor geleefd"

Op Landgoed De Houberg hebben Arjan en Martine Bisschop sinds vier jaar een biologisch en regeneratief boerenbedrijf. In het tv-programma Binnenstebuiten vertellen zij over hun wolvarkens, Lakenvelders en Wagyu-runderen. 

"De kalfjes die geboren worden proberen we altijd bij de koe te houden, zodat we aan een familiekudde werken. Dat gaat heel goed", vertelt Arjan. "Als boer moet je ook geld verdienen, wij doen dat onder andere door de verkoop van het vlees van onze koeien."

Arjan en Martine vinden het belangrijk dat de dieren een zo mooi mogelijk leven gehad hebben voordat ze naar de slacht gaan. Martine vult aan dat ze het daarom ook belangrijk vinden dat de hele koe wordt gebruikt. "We willen geen vlees weggooien, daar heeft het dier niet voor geleefd. We hebben het laten slachten, maar dan moet het ook wel helemaal gebruikt worden, zodat hij echt toch zijn waarde en tot zijn recht komt."

Klik hier om het fragment terug te kijken.

Bron: KRO-NCRV

Publicatiedatum: