Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Doorontwikkelde mulcher blijft boven de grond

Tholen - Koeckhoven.net heeft de Moreni Mulcher doorontwikkeld. "Het grote verschil met de bestaande mulchers is dat we hiermee het bladgroen van de wortel poetsen. Daardoor kan de plant niet meer assimileren en minder snel doorgroeien", legt Frans Koeckhoven uit. "En als de zon aanwezig is kan die de plantenwortels extra uitdrogen."

Boven de grond
Koeckhoven.net ontwikkelde de mulcher in samenwerking met biologische telers. De doorontwikkelde variant van de mulcher is erop gericht om het bodemleven te sparen. "We blijven boven de grond en trekken het blad van de wortel. Als je gaat frezen of mulchen hak je de wormen doormidden en maak je het bodemleven kapot." Doordat de mulcher niet centimetersdiep de grond in gaat, maar er nagenoeg boven hangt, zijn er niet veel pk's nodig om de mulcher over de akker te trekken. Dat bespaart brandstof. "Omdat de grond nooit honderd procent gelijk is, zit de mulcher maximaal 1 centimeter in de grond."

De doorontwikkelde Moreni Mulcher is al even op de markt en de reacties zijn goed, vertelt Frans. "De Mulcher is geschikt voor montage bij onder andere de Ovlac ecoploeg in de front, voor het egaliseren van de bovenlaag. Daardoor is het mogelijk is om nog netter en ondieper te werken." 

Voor meer informatie:
Koeckhoven.net
+31 (0)6 53 60 43 51
[email protected]
www.koeckhoven.net